Greece conference poster–July 18_press-page-001Το Τμήμα Φιλοσοφίας και το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα για την Θεωρία, Πολιτική και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Trent στο Οντάριο του Καναδά, σε συνεργασία με τον Τομέα Φιλοσοφίας του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, το Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Τομέας Φιλοσοφίας του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η Σχολή Αρχιτεκτόνων του Πολυτεχνείου Κρήτης, η Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, η Σχολή Αρχιτεκτόνων Θεσσαλονίκης, της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα και του Γαλλικού Ινστιτούτου στην Ελλάδα διοργανώνουν ένα διεθνές συνέδριο με θέμα “Gilles Deleuze και Felix Guattari: ρεφρέν της Ελευθερίας”. Το συνέδριο, που υποστηρίζεται επίσης από την Πρεσβεία του Καναδά στην Ελλάδα, θα είναι τρίγλωσση (αγγλικά, γαλλικά και ελληνικά) και θα λάβει χώρα στην Αθήνα, Ελλάδα μεταξύ 24 και 26 Απρίλη 2015. Θα είναι μια τριήμερη εκδήλωση περιλαμβάνει συνόδους ολομέλειας, σεμινάρια και συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης.
Το συνέδριο θα επικεντρωθεί στη σχέση μεταξύ της πολυφωνίας και της φιλοσοφίας της διαφοράς, καθώς η τελευταία έχει διατυπωθεί στα γραπτά των Deleuze και Guattari. Ο πλουραλισμός είναι ακόμα και σήμερα ένα από τα αιτήματα της σύγχρονης δημοκρατίας. Στο ερώτημα, όμως, είναι ένας ο πλουραλισμός ικανή να διατηρήσει στο κόλπο όσο ο κατακερματισμός των πολιτικών θέσεων, όπως η ταυτόχρονη αποδυνάμωση της πολιτικής βούλησης, ενώ ακολουθεί επίσης μια «συνάθροιση» πολλών αντικρουόμενων πολιτικών βουλήσεων που Ντελέζ και Γκουαταρί ορίζουν παραδόξως ως αποκλεισμούς διάζευξης. Με την εξέταση εκ νέου τη σχέση μεταξύ της πολυφωνίας και της φιλοσοφίας της διαφοράς, η διάσκεψη θα ασχοληθεί με θέματα που προέρχονται από τις θεματικές και προβληματισμούς του Ντελέζ και τα γραπτά Γκουαταρί μέσα σε ένα διερευνητικό πλαίσιο των προβλημάτων που απασχολούν την ελληνική φαντασιακό, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγεται την έλλειψη ενός γεωπολιτική διάσταση. Για παράδειγμα, η διαλεκτική του εδάφους (εδαφικότητας / αποεδαφικοποίηση), η οποία θα είναι στο επίκεντρο των εργασιών του συνεδρίου, θα παρέχει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να προβληματιστούν σχετικά με τη δυναμική διαφοροποίηση και διαφοροποίηση των πολιτιστικών παραδόσεων, πέρα από την πλάνη της διαχρονικής τους ισχυρισμούς τους ταυτότητα ή μηδενιστής απόρριψη τους. Πατώντας ανησυχίες με τον Άλλο, ετερογένεια, φιλοξενία, τον αλλοδαπό, τη μετανάστευση, τα χίλια μικρά φύλα, μικρές γλώσσες και μικρές γραφή, πολιτιστικές σταθερές, Ταυτότητα και Ετερότητα, οι πολλές χρήσιμες και μη-χρήσιμες απόψεις που κυκλοφορούν σχετικά με το μεταμοντέρνο και αποδόμηση μπορεί να είναι έφερε και πάλι εμπρός και θεωρούνται μέσα από νέες, Ντελεζιανό αυτή τη φορά, οι φακοί. Σύμφωνα με τη διεπιστημονική έξοδο του Ντελέζ και Γκουαταρί, το συνέδριο θα ενθαρρύνει τις συζητήσεις και παρεμβάσεις σχετικά με το ρόλο του ρεφρέν της ελευθερίας στην μετα-Ντελεζιανό εργασία για τον κινηματογράφο, το θέατρο και τη μουσική, καθώς και στην μετα-Ντελεζιανό αρχιτεκτονική θεωρία και πράξη . Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε: Κωνσταντίνος Β Boundas, Φιλοσοφία και Πολιτισμικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Trent, Οντάριο [email protected], [email protected] Γεράσιμος Κακολύρης, Φιλοσοφίας, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αθήνα[email protected] Golfo Maggini, Φιλοσοφία , Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Ιωάννινα[email protected] Γιάννης Πρελορέντζος, Φιλοσοφίας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων [email protected] Ιάννη Ζάννος, Τέχνη, Ήχος και Εικόνα, Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Κέρκυρα [email protected] Dana Παπαχρήστου, Μουσική, Ιόνιο Πανεπιστήμιο και Παρίσι 8 [email protected] Ιoulia Mermigka, Πολιτισμικές Σπουδές, Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση, Ακαδημία Πλάτωνος, Αθήνα [email protected]

24-26 Απριλίου 2015 (Είσοδος Ελεύθερη)

Για περισσότερα δείτε το σύνδεσμο: 

http://deleuzeandguattariathens2015.blogspot.gr/p/about.html

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.