image_miniΑγαπητές μας φίλες – αγαπητοί μας φίλοι,

Αποχαιρετώντας το 2014, θα θέλαμε να ζητήσουμε τη γνώμη και τη συνδρομή σας σχετικά με μια δράση που ετοιμάζουμε για το πρώτο τρίμηνο του 2015. Ειδικότερα, σχεδιάζουμε να προβάλουμε στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη δίλεπτα φιλμ με θέμα “Παιδιά και λιτότητα“, τα οποία δημιουργήθηκαν πρόσφατα με τη συνδρομή μελών του Ευρωπαϊκού Δικτύου Συνηγόρων του Παιδιού (ENOC) και 36 παιδιών από 8 Ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Οι ταινίες αφηγούνται με μουσική, εικόνες, φωτογραφίες, ήχους, animation και άλλες τεχνικές, την άποψη των ίδιων των παιδιών για τις συνέπειες της κρίσης στα δικαιώματά τους. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Σας ζητούμε λοιπόν, να δώσετε λίγα μόνο λεπτά, απαντώντας στις ερωτήσεις μας που είναι αναρτημένες στοhttps://www.surveymonkey.com/s/paidiakailitotita. Με τις απαντήσεις σας θα μας βοηθήσετε στον σχεδιασμό των προβολών και των παράλληλων εκδηλώσεων που προγραμματίζουμε να διοργανώσουμε.

Πέρα από τη συγκεκριμένη δράση, θα συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για τις δραστηριότητες, τις εκθέσεις και τις διαπιστώσεις μας, μέσα από τον ιστοχώρο του Συνηγόρου του Παιδιού www.0-18.gr, τον οποίο σας καλούμε να επισκέπτεστε συχνά.

Ευχόμαστε καλή δύναμη για τη νέα χρονιά, με καλύτερη κατοχύρωση, ενίσχυση και προάσπιση των δικαιωμάτων όλων των παιδιών που ζουν στη χώρα μας!

Γραφείο Συνηγόρου του Παιδιού

Ανεξάρτητη Αρχή “Συνήγορος του Πολίτη”

Προηγούμενο άρθροΠρωτοχρονιάτικα κάλαντα στον Υπουργό Παιδείας
Επόμενο άρθροΕυχές από ΕΛΜΕ Ηρακλείου
Ο Μανόλης I. Μαυρακάκης γεννήθηκε στην Αθήνα και κατοικεί μόνιμα στο Ηράκλειο Κρήτης. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Ελληνική γλώσσα και λογοτεχνία από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Από το 2000 εργάζεται ως καθηγητής φιλόλογος σε σχολεία και φροντιστήρια της Μέσης Εκπαίδευσης. Από το 2018 συνεργάζεται με τις εκδόσεις Πατάκη εκδίδοντας σημαντικό αριθμό βιβλίων για το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Είναι δημιουργός και διαχειριστής της εκπαιδευτικής σελίδας filologikos-istotopos.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.