yp.paideiasΓια την απώλεια του Σεραφείμ Φυντανίδη, ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέας Λοβέρδος ανέφερε:

«Ανήμερα Χριστούγεννα, μέρα φωτός κι ελπίδας, έφυγε αιφνιδιαστικά από κοντά μας μια μεγάλη μορφή της δημοσιογραφίας. Ο εμβληματικός Σεραφείμ Φυντανίδης, ο άνθρωπος που συνέδεσε το όνομά του με τον έντυπο τύπο στη χώρα και ιδίως την «Ελευθεροτυπία» την οποία κατηύθυνε για πάνω από 30 χρόνια. Άνθρωπος που ανέπνεε στον κόσμο της «εφημερίδας», υπήρξε από τους κύριους διαμορφωτές του ύφους και του περιεχομένου του συγκεκριμένου μέσου, τα χρόνια που ο χώρος αυτός διέθετε μέγιστο κύρος και κυριαρχούσε στη δημόσια ζωή. Τα τελευταία χρόνια της ζωής του, με το ένστικτο του μεγάλου δημοσιογράφου και συντονισμένος πάντα με τα ρεύματα της εποχής, εξέφραζε την πικρία του για την ραγδαία αλλαγή στο χώρο της ενημέρωσης, αναγνωρίζοντας παράλληλα την ανάγκη για προσαρμογή στα νέα δεδομένα της ταχύτητας και της τεχνολογίας.

Πρωταγωνιστική μορφή της μεταπολίτευσης, «συνυπέγραψε» και αυτός τα γεγονότα της εποχής τα οποία παρατήρησε, κατέγραψε, συχνά με τρόπο καυστικό πάντα όμως με ευθύτητα, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην τελική τους διαμόρφωση. Η εφημερίδα που διηύθυνε γνώρισε στις μέρες του την εποχή της ακμής της, υπηρετώντας διαχρονικά την προοδευτική ατζέντα και συντελώντας στην επίτευξη διαφάνειας στη δημόσια ζωή. Η ζωή του υπήρξε ζωή προσφοράς και δημιουργίας, πλούσια σε γεγονότα και εμπειρίες, τις οποίες μας άφησε παρακαταθήκη στο έργο του. Με αισθήματα σεβασμού και περισυλλογής, θέλω να απευθύνω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του».

Για την ανακοίνωση πατήστε εδώ.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.