Η φτώχεια, η λιτότητα και οι περικοπές συνεχίζονται και δημιουργούν νέα αδιέξοδα

Ψηφίστηκε πρόσφατα από την κυβερνητική πλειοψηφία ο προϋπολογισμός του 2015. Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά, είμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Η φτώχεια, η λιτότητα και οι περικοπές συνεχίζονται και δημιουργούν νέα αδιέξοδα  στη δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία. Βιώνουμε για 5η συνεχή χρονιά τις συνέπειες των μνημονιακών πολιτικών που οδηγούν σε περαιτέρω φτωχοποίηση του ελληνικού λαού και διαλύουν το κοινωνικό κράτος.

  Η περιβόητη και πολυπόθητη ανάπτυξη φαίνεται ότι αργεί ακόμα…

  Ενώ επιβάλλεται το να γίνει επένδυση στην παιδεία για να δοθεί απάντηση στην κρίση η κυβέρνηση συνεχίζει την ολέθρια πολιτική της. Οι δαπάνες για την Παιδεία θα αγγίξουν το 2% του ΑΕΠ. Η Ελλάδα θα είναι, και πάλι, από τις τελευταίες χώρες της Ε.Ε. σε δαπάνες για την εκπαίδευση. Είναι αυτονόητο πλέον ότι με τα ελάχιστα χρήματα που διατίθενται για την Παιδεία το 2015 θα υπάρχουν τεράστιες ακάλυπτες ανάγκες και δυσλειτουργία των σχολικών μονάδων. Η ανεργία των εκπαιδευτικών θα διογκωθεί, αφού δεν θα υπάρξουν μόνιμοι διορισμοί  και θα συνεχιστεί η οικονομική τους εξαθλίωση αλλά και η επιστημονική τους υποβάθμιση.

  Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί την κυβέρνηση να αυξήσει τώρα τις δαπάνες για την Παιδεία – μέχρι και 5% του ΑΕΠ-, να ενισχύσει το δημόσιο σχολείο και τους λειτουργούς του και να στηρίξει έτσι την ελληνική μαθητιώσα νεολαία που αποτελεί το μέλλον αυτού του τόπου.  

Διεκδικούμε άμεσα αύξηση των δαπανών για την Παιδεία γιατί εμείς γνωρίζουμε: ότι η επένδυση στη γνώση είναι η απάντηση στην κρίση.

 

Από τη Δ.Ο.Ε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.