yp.paideiasΕνημερωτική Εκδήλωση για δράσεις που αφορούν τις τοπικές κοινωνίες, στο πλαίσιο του προγράμματος «Το υπουργείο παιδείας κοντά στον πολίτη -Γνώρισε τα προγράμματα που σε ενδιαφέρουν», διοργάνωσε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) την Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2014 στις Σέρρες.

Ο στόχος της παραπάνω διοργάνωσης ήταν διττός, καθώς αποσκοπούσε τόσο στη γνωριμία των πολιτών των Σερρών με τις δομές της Διά Βίου Μάθησης που λειτουργούν στην περιοχή τους, όσο και στην ενθάρρυνση αυτών, προκειμένου να αυξήσουν τις δεξιότητές τους μέσα από τα υφιστάμενα εκπαιδευτικά προγράμματα.

«Επενδύουμε στο ανθρώπινο κεφάλαιο, συνδυάζοντας την επιστημονική γνώση με την καθημερινή εμπειρία και την κουλτούρα και τις παραδόσεις κάθε περιοχής» ανέφερε στο χαιρετισμό του ο Υφυπουργός Παιδείας, κ. Γιώργος Γεωργαντάς, υπογραμμίζοντας ότι οι δομές της Διά Βίου Μάθησης, όπως τα ΔΙΕΚ και οι ΔΣΕΚ, παρακολουθούν τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς εργασίας, συμβάλλουν στην αναβάθμιση των δεξιοτήτων των πολιτών μέσα από την απόκτηση αναγνωρισμένων τίτλων σπουδών και οδηγούν στην κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Βουλευτής Σερρών κος Θεόφιλος Λεονταρίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών, κ. Γιάννης Μωυσιάδης, ο Δήμαρχος της πόλης, κ. Πέτρος Αγγελίδης, καθώς και αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, περιφερειακοί Σύμβουλοι, διευθυντικά στελέχη των ΙΕΚ και των ΣΔΕ, αλλά και πλήθος κόσμου.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, εκπρόσωποι της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθηση και Νέας Γενιάς, του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) και του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) παρουσίασαν τις δυνατότητες αξιοποίησης των έργων, των δράσεων και των προγραμμάτων τους, που υλοποιούνται και ενδιαφέρουν την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, προσκαλώντας τους πολίτες να συμμετάσχουν στις τοπικές δομές.

Υπενθυμίζεται ότι στους αποφοίτους της Τάξης Μαθητείας (Σ.Ε.Κ) χορηγείται Πτυχίο Επαγγελματικής Ειδικότητας Επιπέδου 3, ενώ στους αποφοίτους ΙΕΚ χορηγείται Δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας Επιπέδου 4.

Για το δελτίο τύπου πατήστε εδώ.

Προηγούμενο άρθροΗ διαδικασία για την απόκτηση του Πιστοποιητικού Ελληνομάθειας
Επόμενο άρθροΔεκατρείς
Ο Μανόλης I. Μαυρακάκης γεννήθηκε στην Αθήνα και κατοικεί μόνιμα στο Ηράκλειο Κρήτης. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Ελληνική γλώσσα και λογοτεχνία από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Από το 2000 εργάζεται ως καθηγητής φιλόλογος σε σχολεία και φροντιστήρια της Μέσης Εκπαίδευσης. Από το 2018 συνεργάζεται με τις εκδόσεις Πατάκη εκδίδοντας σημαντικό αριθμό βιβλίων για το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Είναι δημιουργός και διαχειριστής της εκπαιδευτικής σελίδας filologikos-istotopos.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.