yp.paideiasΣυνάντηση Εργασίας του Υφυπουργού Παιδείας με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα

 

Συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Γιώργο Γεωργαντά είχε την Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2014 ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στην έδρα της Π.Κ.Μ. στη Θεσσαλονίκη.

Στη διάρκεια της συνάντησης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας συζήτησε με τον κ. Γεωργαντά σχετικά με τα σημαντικότερα θέματα που άπτονται των κοινών αρμοδιοτήτων και του πεδίου συνεργασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων όπως τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, η εύρυθμη λειτουργία των δομών αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων  (Δημόσια ΙΕΚ, ΣΕΚ κ.τ.λ.). αλλά και οι προτάσεις για επαγγελματική κατάρτιση και εκπαίδευση των νέων στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου.

«Με ιδιαίτερη χαρά, καλωσορίζω εδώ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, έναν καλό φίλο και έναν από τους πιο μαχητικούς και αποτελεσματικούς βουλευτές της Κεντρικής Μακεδονίας, στην πρώτη του επίσκεψη με τη νέα του ιδιότητα, του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων. Μέσα από στενή συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια, καταφέραμε να λύσουμε πολλά προβλήματα. Στο πλαίσιο της σημερινής μας συνάντησης ενημέρωσα τον κ. Γεωργαντά για την πορεία υλοποίησης του τρέχοντος ΕΣΠΑ, την πολιτική της διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε θέματα παιδείας καθώς και για τους άξονες προτεραιότητας της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020. Ιδιαίτερη βαρύτητα δώσαμε στα προγράμματα κατάρτισης και επανακατάρτισης προκειμένου η συνεργασία μας να έχει τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Γιώργος Γεωργαντάς ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα για την εποικοδομητική συνάντηση. «Με τον πολύ καλό μου φίλο Απόστολο Τζιτζικώστα δεν μας συνδέει μόνο η μακροχρόνια φιλία αλλά και η συνεργασία πολλών ετών σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης. Μια συνεργασία που ήταν εξαιρετικά αποτελεσματική για τα θέματα του νομού Κιλκίς. Επεκτείνουμε τους ορίζοντες αυτής της συνεργασίας στο νέο ΕΣΠΑ όπου είναι πολύ σημαντικά τα προγράμματα κατάρτισης και επανακατάρτισης. Ήδη έχουμε ξεκινήσει τις διαδικασίες, μέρος των οποίων είναι η σημερινή μου επίσκεψη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και η επίσκεψη που πραγματοποίησα πρόσφατα στο CEDEFOP, το οποίο μπορεί να αποτελέσει έναν ισχυρό εμπειρογνώμονα στο σχεδιασμό των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργαντάς.

Ακόμη, στο πλαίσιο της συνάντησης των δύο ανδρών, συζητήθηκαν οι επιπτώσεις στις υποδομές της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς από τις πρόσφατες πλημμύρες. Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας συμφώνησε με τον Υφυπουργό να εντείνουν τις προσπάθειές τους από κοινού προς τα συναρμόδια Υπουργεία προκειμένου να διασφαλιστούν πόροι για να αποκατασταθούν το συντομότερο δυνατό οι ζημιές που έχουν προκληθεί.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.