kalanta_iek_metamorfosisΜε μουσική και παραδοσιακούς χριστουγεννιάτικους σκοπούς από τη Σμύρνη, τη Θράκη και την Ικαρία πλημμύρισε το γραφείο του Αλέξανδρου Δερμεντζόπουλου, καθώς μαθητές του έψαλαν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα.

Οι μαθητές της Ριζαρείου Σχολής έψαλαν στον Υφυπουργό Παιδείας τα παραδοσιακά κάλαντα που ακούμε κάθε χρόνο συνοδεία οργάνων, ενώ στη συνέχεια έψαλαν και τα βυζαντινά κάλαντα.

Στη συνέχεια το γραφείο του Υφυπουργού Παιδείας επισκέφθηκαν τα μέλη της Πανθρακικής Ομοσπονδίας Νοτίου Ελλάδος που έψαλαν παραδοσιακά θρακιώτικα κάλαντα.

Οι μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου Παλλήνης συνοδεία σύγχρονων, αλλά και παραδοσιακών μουσικών οργάνων «ταξίδεψαν» τον Υφυπουργό και το προσωπικό του γραφείου του στη μουσική παράδοση της Σμύρνης, τραγουδώντας τα παραδοσιακά της κάλαντα.

Στη συνέχεια οι σπουδαστές του ΙΕΚ Μεταμόρφωσης τραγούδησαν τα κάλαντα των Φούρνων της Ικαρίας, δίνοντας τον τόνο της νησιωτικής παραδοσιακής χριστουγεννιάτικης μουσικής.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.