BRUXELSΣτις Βρυξέλλες βρίσκεται ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέας Λοβέρδος προκειμένου να συμμετάσχει αύριο Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014 στις εργασίες του Συμβουλίου των Υπουργών Παιδείας. Ο κ. Λοβέρδος επισκέφθηκε σήμερα το Κεστεκίδειο Ελληνικό Σχολείο. Ο ΥΠΑΙΘ συνομίλησε με τους καθηγητές του σχολείου (Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου) και συζήτησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ο κ. Λοβέρδος δήλωσε: «Μπήκα στην Ε’ και ΣΤ’ τάξη του Δημοτικού και στη Β’ και στη Γ’ Λυκείου και είχα μία καταπληκτική συνομιλία με τους μαθητές για τα όνειρά τους, τις σπουδές που θέλουν να κάνουν, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στις Βρυξέλλες, την οικονομική κρίση και την πιθανή επιστροφή τους στην Ελλάδα».

Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων επισκέφθηκε και το 3ο Ευρωπαϊκό Σχολείο, το οποίο στεγάζεται σε τρία κτίρια υψηλών προδιαγραφών. Ο κ. Λοβέρδος είχε συνομιλία με τον Διευθυντή του σχολείου, κ. Αntonio Pino, τον Αν. Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσηυς, κ. Vladimir Brtnik, και τον Αν. Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ.Markus Radhuber.

Στο 3ο Ευρωπαϊκό Σχολείο ο κ. Λοβέρδος επισκέφθηκε τη Δ’ και την Ε’ τάξη του Ελληνικού τμήματος αλλά και την τελευταία τάξη του Λυκείου όπου συνομίλησε με τους μαθητές. Το συγκεκριμένο σχολείο εκτός από το ελληνικό έχει και άλλα 6 γλωσσικά τμήματα ( γαλλικό, τσέχικο, ισπανικό, ολλανδικό, γερμανικό, αγγλικό). Στο πρόγραμμά τους υπάρχουν και οι λεγόμενες ευρωπαϊκές ώρες οι οποίες παρακολουθούνται από τους μαθητές όλων των τμημάτων.

Εν συνεχεία ο ΥΠΑΙΘ επισκέφθηκε το Βελγικό σχολείο Μater Dei όπου υπάρχει τμήμα ελληνικής γλώσσας και συζήτησε με τους μικρούς μαθητές.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.