Panepisthmio ATHINASΟι Πρυτανικές Αρχές του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, σύμφωνα με απόφαση της Συγκλήτου,καλούν όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας σε εκδήλωση έντονης συλλογικής διαμαρτυρίας στα Προπύλαια, τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου, στις 12μ., με σκοπό να λάβουν γνώση και να ευαισθητοποιηθούν η κοινή γνώμη και η Πολιτεία για τη δεινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Ε.Κ.Π.Α. εξαιτίας:

1.    της υποχρηματοδότησης και

2.    της έλλειψης διοικητικού προσωπικού μετά την εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας.

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών απαιτεί την άμεση επάνοδο των 142 διοικητικών στελεχών του που βρίσκονται στη φάση της κινητικότητας, καθώς επίσης και των 257 διοικητικών στελεχών του που παραμένουν σε διαθεσιμότητα. Ο πελώριος φόρτος του διοικητικού έργου λόγω και των μετεγγραφών δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί χωρίς την επιστροφή όλων των διοικητικών στελεχών του.

Το Ε.Κ.Π.Α. κρούει προς όλους τον κώδωνα του κινδύνου για την επερχόμενη αντικειμενική αδυναμία λειτουργίας του.

Οι Κοσμήτορες των Σχολών, οι Πρόεδροι των Τμημάτων, όλα τα μέλη του Διδακτικού, Ερευνητικού, Τεχνικού και Εργαστηριακού Προσωπικού, όλα τα Διοικητικά Στελέχη και όλες οι φοιτήτριες και όλοι οι φοιτητές καλούνται να στηρίξουν την εκδήλωση διαμαρτυρίας, τη Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου, στις 12μ. στα Προπύλαια.

Την ίδια ημέρα στις 11π.μ. οι Πρυτανικές Αρχές καλούν όλους τους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε. σε συνέντευξη τύπου με σκοπό να παρουσιασθεί η δεινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Ε.Κ.Π.Α. Η συνέντευξη τύπου θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο «Ι. Δρακόπουλος» (Κεντρικό Κτήριο).

Η παρουσία όλων μας είναι ιδιαιτέρως σημαντική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.