Το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Ηρακλείου, βάσει της Εγκυκλίου 167127/Γ7/15-10-2014, που αναφέρει ότι «με ευθύνη του Υπεύθυνου Πολιτιστικών Θεμάτων ή Σχολικών Δραστηριοτήτων και ύστερα από έγκριση της Διεύθυνσης ΣΕΠΕΔ είναι δυνατή η συγκρότηση τοπικών δικτύων πολιτιστικών προγραμμάτων», καθώς και στο πλαίσιο της υλοποίησης των ΠΣΔ με θεματικό άξονα «Λογοτεχνικό εργαστήριο, δημιουργική γραφή, καθώς και Προγράμματα προώθησης της ανάγνωσης» και ανταποκρινόμενο στο μεγάλο ενδιαφέρον εκπαιδευτικών και μαθητών των σχολείων Δ.Δ.Ε. Ν. Ηρακλείου, τόσο για τη δημιουργία λεσχών ανάγνωσης όσο και για την ενασχόληση των μαθητών με τη λογοτεχνία / ελεύθερη έκφραση, συνέστησε Τοπικό Θεματικό Δίκτυο Δημιουργικής Γραφής και Φιλαναγνωσίας σχολείων Δ.Δ.Ε. Ν. Ηρακλείου για το σχολικό έτος 2014-2015 με τίτλο: Ενοχλώντας τις λέξεις. Το Δίκτυο εγκρίθηκε από το ΥΠΑΙΘ με Αρ. Πρωτ. 192752/Δ2/27-11-2014. Συνεργάτες του Δικτύου θα είναι η Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων Ν. Ηρακλείου και μέλος της Επιτροπής Σχολικών Δραστηριοτήτων κα Βασιλεία Καλοκύρη, η συγγραφέας Νίκη Τρουλλινού, η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη κ.ά.

Οι στόχοι του Δικτύου είναι:
1. Η γνωριμία των μαθητών με διάφορες μορφές και είδη λογοτεχνικών κειμένων.
2. Η αποτύπωση ιδεών, σκέψεων και συναισθημάτων των μαθητών «στο χαρτί» ή στην «οθόνη».
3. H παραγωγή πρωτότυπου λογοτεχνικού υλικού με τη μορφή τεύχους ή e-book.
4. Η ανάδειξη του χώρου της σχολικής βιβλιοθήκης και η συμμετοχή των μαθητών στον εμπλουτισμό και τη λειτουργία της.
5. Η δημιουργία μαθητικών λεσχών ανάγνωσης και η γνωριμία των μαθητών με τη σύγχρονη τοπική/εθνική/διεθνή λογοτεχνική παραγωγή.
6. Η σύνδεση του βιβλίου με άλλες μορφές τέχνης (εικονογράφηση/δραματοποίηση/ βιντεοσκόπηση των μαθητικών αφηγημάτων).
7. Η διάχυση των παραπάνω δράσεων στην εκπαιδευτική και όχι μόνο κοινότητα.
Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο παραπάνω Τοπικό Θεματικό Δίκτυο προσκαλούνται σε συνάντηση γνωριμίας την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 16:30, στην αίθουσα Πυξίδα της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης, Μονοφατσίου 8, 71201 Ηράκλειο (β΄όροφος).

Για την καλύτερη οργάνωση της συνάντησης παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί να στείλουν όνομα/ειδικότητα/σχολείο/κινητό/e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected] μέχρι και την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014. Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλ. 2810-333778 / 6971899843 (Αγγελική Ζαχαράτου).

Η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων                                    Ο Διευθυντής Δ.Ε. Ν. Ηρακλείου

Ζαχαράτου Αγγελική                                                                               Μανουσάκης Γεώργιος

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.