ypourgeio paideias-2

minedu«Αυτή την κρίσιμη στιγμή για τη χώρα το τελευταίο που χρειάζεται είναι να προχωρήσουμε σε εκλογές» δήλωσε ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και στη δημοσιογράφο Άννα Μπουσδούκου.

Σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις και την επίσπευση της διαδικασίας εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας ο Υφυπουργός Παιδείας σημείωσε ότι απαιτείται συναίνεση των κομμάτων, αλλά και των βουλευτών.

Για την παρενόχληση της καθηγήτριας προς μαθήτρια

Ως Υπουργείο Παιδείας η θέση μας είναι σταθερή, απέναντι σε τέτοιου είδους φαινόμενα η ανοχή μας είναι μηδενική. Αμέσως μόλις πληροφορηθήκαμε ότι υποβλήθηκε μήνυση από τους γονείς για αυτό το περιστατικό καλέσαμε την Περιφερειακή Διευθύντρια και καταγγείλαμε τη σύμβαση της εκπαιδευτικού. Η εκπαιδευτικός είναι αναπληρώτρια καταγγείλαμε τη σύμβαση εργασίας και απομακρύνθηκε από την αίθουσα.

Για τις πολιτικές εξελίξεις και την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας

Η εκλογή του Προέδρου Δημοκρατίας, σύμφωνα με το Σύνταγμα, απαιτεί συναίνεση. Αυτή η συναίνεση πρέπει να είναι σε δύο επίπεδα. Το ένα επίπεδο είναι κατά κύριο λόγο των κομμάτων. Εάν τα κόμματα δεν μπορούν να συναινέσουν τότε εκτιμώ ότι οι βουλευτές οφείλουν να πράξουν το καθήκον τους για το εθνικό συμφέρον.

Εάν δεν υπάρξει συναίνεση ακόμη και σε αυτό το επίπεδο και μεταφέρουν την ευθύνη στην κοινωνία και πάμε σε εκλογές τότε θα πρέπει ο ελληνικός λαός με γνώμονα το εθνικό συμφέρον να αποφασίσει. Όπως ξέρουμε όλοι μας στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα.

Αυτή την κρίσιμη στιγμή για τη χώρα το τελευταίο που χρειάζεται είναι να προχωρήσουμε σε εκλογές.

Το βιογραφικό του κ. Δήμα μας αποδεικνύει ότι είναι το ιδανικότερο άτομο που θα μπορούσε να υπάρξει ώστε να επιτευχθεί αυτή η σύγκληση. Είναι ένας πετυχημένος πολιτικός απ’ όπου πέρασε. Είχε μια επιτυχημένη θητεία στο Ευρωκοινοβούλιο ως Επίτροπος. Όπως δήλωσε και ο πρωθυπουργός ο κ. Σταύρος Δήμας θα είναι υποψήφιος και στις τρείς ψηφοφορίες. Από εκεί και μετά δεν μπορούμε να πούμε τίποτα γιατί η κατάσταση είναι ρευστή. Εκτιμώ όμως ότι υπάρχουν τα εχέγγυα της συναίνεσης. Στελέχη της αντιπολίτευσης τον θεωρούν ως πετυχημένη επιλογή.

Η Βουλή έχει αποδείξει ότι μπορεί να ομοφωνήσει και να συναινέσει, μόλις χθες στην απόφαση του Ρωμανού, είχαμε μια ομόφωνη απόφαση.

Για το δελτίο τύπου πατήστε εδώ.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.