spitiΘΕΜΑ : «Έγκριση Μαθητικού Διαγωνισμού Συγγραφής Παραμυθιού με τίτλο: Αλήθειες της ζωής κρυμμένες μες τα παραμύθια μας»

Σχετικό έγγραφο : το με αρ. πρ. 196195/Δ2/03-12-2014 έγγραφο του Υ.ΠΑΙ.Θ.

                  Τα Εκπαιδευτήρια «Νέα Γενιά Ζηρίδη» προκηρύσσουν για δεύτερη σχολική χρονιά μαθητικό διαγωνισμό συγγραφής παραμυθιού με τίτλο «Αλήθειες της ζωής κρυμμένες μες στα παραμύθια μας».

                  Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές της Α’ τάξης Γυμνασίου των σχολικών μονάδων της Αττικής και λήγει στις 23 Δεκεμβρίου 2014. Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος όσοι μαθητές επιθυμούν, υποβάλλοντας ο καθένας χωριστά το δικό του έργο (ατομικές συμμετοχές). Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει αναλάβει την παιδαγωγική καθοδήγηση των μαθητών ένας ή περισσότεροι εκπαιδευτικοί της σχολικής μονάδας. Έως την καταληκτική ημερομηνία θα πρέπει να έχουν υποβληθεί όλα τα μαθητικά παραμύθια στην ηλεκτρονική διεύθυνση paramythi@ziridis.gr .

Το όνομα του/της μαθητή/-τριας και του σχολείου θα πρέπει να αναφέρονται υποχρεωτικά μετά το τέλος του παραμυθιού στο έγγραφο που θα σταλεί ηλεκτρονικά. Επίσης, θα πρέπει να συμπληρωθεί και να αποσταλεί από τον υπεύθυνο καθηγητή η αίτηση συμμετοχής στο email paramythi@ziridis.gr, η οποία επισυνάπτεται.

                  Κάθε μαθητής μπορεί να υποβάλει μόνο ένα παραμύθι (από 800 έως 1000 λέξεις). Τα παραμύθια πρέπει να είναι πρωτότυπα έργα των μαθητών και όχι αντιγραφή παραμυθιών άλλων συγγραφέων και πρέπει να υποβληθούν σε ηλεκτρονική μορφή σε αρχείο word. Η γραμματοσειρά που θα χρησιμοποιηθεί για τη συγγραφή του παραμυθιού θα πρέπει να είναι Times New Roman και το μέγεθος των γραμμάτων 12, με διπλό διάστιχο. Το κάθε παραμύθι θα πρέπει να εντάσσεται ΜΟΝΟ σε ΜΙΑ από τις ακόλουθες θεματικές ενότητες:

  1. Φιλία-συντροφικότητα-αλληλεγγύη
  2. Σεβασμός στη διαφορετικότητα
  3. Ο άνθρωπος και το φυσικό περιβάλλον
  4. Αυτοεκτίμηση-θάρρος-η δύναμη της θέλησης
  5. Ανθρώπινες αδυναμίες-ελαττώματα (εγωισμός-αλαζονεία, πλεονεξία, τεμπελιά-αδιαφορία)
  6. Ο καθημερινός αγώνας για επιβίωση

Τα παραμύθια θα πρέπει να είναι μικρές αυτοτελείς διηγήσεις με ολοκληρωμένη δομή (αρχή, μέση τέλος).

                  Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται τηλεφωνικά στους αριθμούς: 210 6685871 και 210 6685853, ηλεκτρονικά στο email: paramythi@ziridis.gr και να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www.ziridis.gr.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗΣ

  • Αίτηση
  • Υποστηρικτικό υλικό (για τους εκπαιδευτικούς)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.