olmeΚαταγγελία σχετικά με τη μετατροπή της σύμβασης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής

Με μια αιφνιδιαστική κίνηση, το υπουργείο Παιδείας, αποφάσισε με σχετική εγύκλιο που απέστειλε στις 19 Νοεμβρίου 2014 να μετατρέψει τις συμβάσεις 201 αναπληρωτών εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής από μειωμένου σε πλήρους ωραρίου.

Η συγκεκριμένη μεθόδευση δημιουργεί ανισότιμες σχέσεις και υποβάλλει τεχνητούς διαχωρισμούς ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς, αφού απέκλεισε από την εργασία δεκάδες συναδέλφους οι οποίοι είχαν καταθέσει αιτήσεις για να προσληφθούν ως πλήρους ωραρίου ενώ την ίδια στιγμή πριμοδοτεί επί της ουσίας με επιπλέον μοριοδότηση όσους αρχικά προσελήφθησαν με σύμβαση μειωμένου ωραρίου. Με τον τρόπο αυτό θα δημιουργηθεί ριζική ανακατάταξη των πινάκων αναπληρωτών για την επόμενη χρονιά και συνθήκες αποκλεισμού εκπαιδευτικών από την εργασία.

Θεωρούμε απαράδεκτη την απόφαση αυτή της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, η οποία εκμεταλλευόμενη την πραγματική αγωνία των συναδέλφων μας για να εργαστούν στα σχολεία, μεθοδεύει ενέργειες οι οποίες υπηρετούν σκοτεινούς και ύποπτους σκοπούς.

Καλούμε το υπουργείο Παιδείας να προβεί άμεσα σε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να αποκαταστήσει όλες τις αδικίες και ανισότητες που δημιούργησε με δική του ευθύνη, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα το δικαίωμα στην εργασία όλων των εκπαιδευτικών ώστε να καλυφθούν τα σοβαρά κενά στα σχολεία ειδικής αγωγής.

Για να δείτε το αρχείο σε pdf … εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.