yp.paideiasΕπίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων Αθανάσιου Κυριαζή στο Αζερμπαϊτζάν

 

Ο Γενικός Γραμματέας ΥΠΑΙΘ Καθ. Αθανάσιος Κυριαζής πραγματοποίησε επίσκεψη στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, Μπακού, από 22 έως 25 Νοεμβρίου 2014, ως επικεφαλής της Ελληνικής αντιπροσωπείας που παρουσίασε και υποστήριξε την Ελληνική πρόταση συμμετοχής στο πρόγραμμα ENRİ AnnualActionProgramme 2011 Azerbaijan, AZ/14.ENP/OT/31,TWINNINGPROJECTFICHE.

Το εν λόγω πρόγραμμα έχει ως στόχο την αναμόρφωση και τον εκσυγχρονισμό της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Αζερμπαϊτζάν προκειμένου αυτή να εναρμονιστεί με τον Ευρωπαϊκό Χώρο Ανώτατης Εκπαίδευσης. Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Δημοκρατία του Αζερμπαϊτζάν απηύθυναν ανοιχτή πρόσκληση υποβολής προτάσεων για την ανάληψη του έργου.

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανταποκρινόμενο στην πρόσκληση υπέβαλε από κοινού με φορείς που εποπτεύονται κυρίως από το Υπουργείο Παιδείας και Α.Ε.Ι. της χώρας σχετική πρόταση.

Η Ελληνική πρόταση, αφού αξιολογήθηκε επιτυχώς κατά το αρχικό στάδιο της διαδικασίας, ήταν μία από τις τέσσερις υποψηφιότητες που προκρίθηκαν στην τελική φάση του διαγωνισμού, γεγονός που από μόνο του αποτελεί πολύ σημαντική Ευρωπαϊκή και Διεθνή διάκριση για την χώρα μας και σηματοδοτεί την πορεία εξέλιξης και αριστείας της Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

Στο Μπακού, η Ελληνική αποστολή υποστήριξε την πρόταση της Ελλάδας ενώπιον επιτροπής αποτελούμενης από Στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Κυβέρνησης του Αζερμπαϊτζάν. Η παρουσίαση υπήρξε άκρως επιτυχημένη και οι αντιδράσεις ήταν ιδιαίτερα θετικές από τα μέλη της επιτροπής ενισχύοντας τις προσδοκίες για ανάληψη του έργου από την Ελλάδα.

Επίσης, στο πλαίσιο της επίσκεψης στο Αζερμπαϊτζάν, ο κ. Κυριαζής είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει διερευνητικές συναντήσεις με στόχο την περαιτέρω συνεργασία της Ελλάδας και του Αζερμπαϊτζάν σε τομείς εκπαίδευσης, έρευνας και τεχνολογίας.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.