thoukididisΣτο θέατρο Σφενδόνη (Μακρή 4, Μακρυγιάννη, Μετρό Ακρόπολη, τηλ. 2155158968) παρουσιάζεται ο κορυφαίος ιστορικός της Αρχαιότητας (μετάφραση Ν.Δ. Σπουτερόπουλος) σε δραματουργική επεξεργασία και σκηνοθεσία της ηθοποιού Άννας Κοκκίνου, με τη συνεργασία του Νίκου Φλέσσα. Στο δραματουργικό μονόλογο ερμηνεύονται εκλεκτά αποσπάσματα από το θουκυδίδειο έργο: ο περίφημος διάλογος Μηλίων και Αθηναίων (Ε. 84-116), τα Κερκυραϊκά και η Παθολογία του πολέμου, ο Επιτάφιος λόγος, οι σφαγές στη Μυκαλησσό και η εκστρατεία στη Σικελία, ως κορύφωση του δράματος, που επικυρώνει τη συντριβή της αθηναϊκής ηγεμονίας.
Η παράσταση είναι άκρως ενδιαφέρουσα ιδιαίτερα για τους φιλολόγους, και δη τους καθηγητές Β/θμιας Εκπ/σης, τους φοιτητές των Φιλοσοφικών Σχολών καθώς και τους μαθητές των Λυκείων: μια γόνιμη επικοινωνία με το έργο του πρώτου κριτικού ιστοριογράφου, ο οποίος προσδίδει στην ξυγγραφή του αμεροληψία, αντικειμενικότητα, νηφαλιότητα και ευθυκρισία.
Αναστ. Στέφος

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.