olmeΤο ΔΣ της ΟΛΜΕ στηρίζει απόλυτα το αίτημα των εργαζομένων στη Μονάδα Απεξάρτησης Τοξικομανών 18 Άνω του ΨΝΑ  για τη λειτουργία σχολείου της μονάδας αυτής.

Όπως διαπιστώνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι θεραπευτές της μονάδας το κύριο και βασικό πρόβλημα που εμποδίζει  τα τελευταία χρόνια  την λειτουργία του σχολείου είναι το γεγονός ότι το υπουργείο Παιδείας  δεν ξεκινά την διαδικασία επιλογής των καθηγητών  η οποία γίνεται μέσω των υπηρεσιών  του και μετά από την κατάθεση του σχετικού αιτήματος από το 18 άνω.  Δυστυχώς ενώ από το 18 Άνω έχουν κατατεθεί εγκαίρως τα σχετικά αιτήματα, το Υπουργείο Παιδείας περιορίζεται σε προφορικές  διαβεβαιώσεις ότι θα ξεκινήσει η διαδικασία κάτι που δεν έγινε ποτέ.

Ενώνουμε τη φωνή μας με αυτή των εργαζόμενων του 18 Άνω και καταγγέλλουμε  αυτήν την ανάλγητη πολιτική, η οποία :

– θέτει σε σοβαρή δοκιμασία την ολοκλήρωση της κοινωνικής επανένταξης για τους θεραπευόμενους   του προγράμματος

– εμποδίζει την άσκηση του δικαιώματος για εκπαίδευση, δικαίωμα κάθε ανθρώπου και πολίτη μιας ευνομούμενης κοινωνίας και

– οδηγεί σε κλείσιμο ουσιαστικά  το Σχολείο,  επικαλούμενο έλλειψη νομιμότητας σε ένα πλαίσιο που το ίδιο έφτιαξε και υπέγραψε πριν μερικά χρόνια .

               Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα να μην κλείσει το σχολείο, αλλά και στην προσπάθεια του 18 Άνω  τόσο για ποιοτική παροχή υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΥ όσο και στην αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που δημιουργεί η εξάρτηση μέσα σε συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης όπως αυτή που ζούμε.

Για να δείτε το αρχείο σε pdf … εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.