dermentzopoylos-voyliΓια το θέμα της αφαίρεσης της Λογοτεχνίας από τις Πανελλαδικές βλέπουμε θετικά τα όσα είπαν σήμερα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων οι Βουλευτές Τάσος Κουράκης και Μαρία Ρεπούση, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Παιδείας Α. Δερμεντζόπουλος, κατά τη συζήτηση επί της σχετικής τροπολογίας.

Στην πρωτολογία του, στο ξεκίνημα δηλαδή της συνεδρίασης της Επιτροπής ο κ. Δερμεντζόπουλος είπε στους Βουλευτές:

Πραγματικά θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη σας γιατί, είναι κάτι που και εμείς ως υπουργείο το φέρνουμε σε εσάς, για να αποφασίσουμε εάν θα γίνει ή όχι.

Είναι τελείως ανοιχτό αυτό ως θέμα, γιατί σκεφτόμαστε και εμείς ότι ίσως δεν πρέπει αλλά, ως επιτροπή έχετε και εσείς μια βαρύνουσα άποψη στο να διαμορφώσουμε από κοινού αυτή την απόφαση».

Ο Τάσος Κουράκης είπε για τη Λογοτεχνία: Το υπουργείο Παιδείας στο πόδι» βγάζει τη Λογοτεχνία από τις Πανελλαδικές. Γιατί να βγάλετε τη λογοτεχνία όταν αυτή τη στιγμή θέλουμε τις τέχνες και τον πολιτισμό να έχουν ένα αυξημένο βάρος για να αντισταθμίσουν την επέλαση του τεχνολογικού πολιτισμού; Ο τεχνολογικός πολιτισμός βεβαίως και δεν είναι κακός, πρέπει όμως να υπάρχει μια ισορροπία και να ισορροπούμε εντός ορισμένων αρχών.

Ολόκληρο το άρθρο μπορείτε να το διαβάσετε στον παρακάτω σύνδεσμο

Πηγή:www.esos.gr

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.