yp.paideiasΤην Παρασκευή θα ανακοινωθούν τα θέματα της Τράπεζας Θεμάτων για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, τόνισε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στο Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας, ενώ έκανε λόγο για μείωση της διδακτέας ύλης στα δημοτικά σχολεία.

Ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε επίσης στις σχεδιαζόμενες αλλαγές στο Νέο Λύκειο. Ανάμεσα σε αυτές, σύμφωνα με την εισήγηση του υπουργού, θα είναι η αποκατάσταση της σημασίας της γνώσης, η μείωση της ύλης των μαθημάτων, είτε με συμπύκνωση της, με συγγραφή νέων βιβλίων, είτε με μερική απάλειψη μερών της και η αύξηση της ενασχόλησης για την ολοκλήρωση της προσωπικότητας του μαθητή.

«Δημιουργική απασχόληση, άθληση, αισθητική αγωγή. Όχι πολλή δουλειά στο σπίτι, που εξοντώνει γονείς και παιδιά», είναι ο σχεδιασμός του υπουργείου Παιδείας σημείωσε ο υπουργός Παιδείας.

Σχετικά με την παρέμβαση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για τις καταλήψεις σε λύκεια της χώρας, ο κ. Λοβέρδος επανέλαβε πως το δεν ήταν το υπουργείο που κάλεσε τις εισαγγελικές Αρχές.

Σχετικά με τις πρόσφατες ταραχές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο κ. Λοβέρδος έκανε λόγο για «τραμπούκους, περαστικούς και μειοψηφίες», επαναλαμβάνοντας τη στήριξή του στον πρύτανη Θεόδωρο Φορτσάκη.

Προηγούμενο άρθροΚαταλήψεις και Τράπεζας Θεμάτων
Επόμενο άρθροΚαλημέρα
Ο Μανόλης I. Μαυρακάκης γεννήθηκε στην Αθήνα και κατοικεί μόνιμα στο Ηράκλειο Κρήτης. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Ελληνική γλώσσα και λογοτεχνία από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Από το 2000 εργάζεται ως καθηγητής φιλόλογος σε σχολεία και φροντιστήρια της Μέσης Εκπαίδευσης. Από το 2018 συνεργάζεται με τις εκδόσεις Πατάκη εκδίδοντας σημαντικό αριθμό βιβλίων για το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Είναι δημιουργός και διαχειριστής της εκπαιδευτικής σελίδας filologikos-istotopos.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.