iky1Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών προκηρύσσει 22 θέσεις υποτροφιών για εκπόνηση μεταδιδακτορικής έρευνας ή τμήματος διδακτορικής διατριβής σε Πανεπιστήμια και οργανισμούς της Νορβηγίας, Ισλανδίας, Λιχτενστάιν – Ακαδ. Έτος 2014-2015

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών σε εφαρμογή της με αριθμ. 11434/17-10-2014 Υπουργικής απόφασης του ΥΠΑΙΘ (ΦΕΚ 2850/Β/22-10-2014, ΑΔΑ: 7ΞΠΤ9-ΨΞΞ) ανακοινώνει την προκήρυξη είκοσι δύο περίπου θέσεων για το Πρόγραμμα Υποτροφιών ΙΚΥ – ΕΟΧ με σκοπό την εκπόνηση μεταδιδακτορικής έρευνας ή τμήματος διδακτορικής διατριβής σε Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και Οργανισμούς της Νορβηγίας, της Ισλανδίας ή του Λιχτενστάιν για το ακαδ. έτος 2014-2015.

Το πρόγραμμα «Ολοκληρωμένη Διαχείριση θαλάσσιων και εσωτερικών υδάτων» συγχρηματοδοτείται κατά 85% από πόρους του Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ 2009-2014 και κατά 15% από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

Οι Υποτροφίες θα έχουν χρονική διάρκεια έως 18 διαδοχικούς μήνες και απευθύνονται σε διδάκτορες ή υποψήφιους διδάκτορες Ελληνικών Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης στα κάτωθι γνωστικά πεδία: «Τεχνολογία – Διαχείριση Υδατικών Πόρων», «Τεχνολογία Περιβάλλοντος», «Θαλάσσια Χωροταξία – Διαχείριση Παράκτιων Ζωνών», «Διαχείριση Περιβάλλοντος», «Θαλάσσια Οικολογία / Βιολογία – Υδροβιολογία», «Επιστήμη της Προστασίας και διαχείρισης Υδατικών Πόρων», «Υδατοκαλλιέργειες», «Θαλάσσιο Περιβάλλον», «Θαλάσσια Τεχνολογία», «Εξόρυξη Υδρογονανθράκων», «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας σε Θαλάσσιο Περιβάλλον – Παραγωγή Ενέργειας από Υδατοπτώσεις», «Επιστήμες Περιβάλλοντος».

Οι προϋποθέσεις, τα δικαιολογητικά, η διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής, η διάρκεια και οι οικονομικές παροχές περιλαμβάνονται στο πλήρες κείμενο της Προκήρυξης, η ελληνική έκδοση είναι αναρτημένη στη διαδικτυακή σελίδα του ΙΚΥ http://www.iky.gr/ypotrofies-gia-ellines/ypotrofies-iky-eox ενώ η αγγλική έκδοση είναι αναρτημένη στην διαδικτυακή σελίδα του ΙΚΥ στην ακόλουθη διεύθυνση http://www.iky.gr/en/scholarships/other-scholarships/eur-econ-area.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι η 9 Ιανουαρίου 2015. Οι αιτήσεις αποστέλλονται αποκλειστικά ταχυδρομικά (συστημένη επιστολή) στα γραφεία του ΙΚΥ – Τμήμα Διαγωνισμών (Λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως 41, 14234, Νέα Ιωνία).

Πληροφορίες παρέχονται από το τμήμα Διαγωνισμών του ΙΚΥ στα τηλέφωνα 210-3726394, 395, 346 και 313 καθώς και στα γραφεία του ΙΚΥ.

Προηγούμενο άρθροΚαλημέρα
Επόμενο άρθροΦιλοσοφία, Φυσικές Επιστήμες, Βιοηθική
Ο Μανόλης I. Μαυρακάκης γεννήθηκε στην Αθήνα και κατοικεί μόνιμα στο Ηράκλειο Κρήτης. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Ελληνική γλώσσα και λογοτεχνία από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Από το 2000 εργάζεται ως καθηγητής φιλόλογος σε σχολεία και φροντιστήρια της Μέσης Εκπαίδευσης. Από το 2018 συνεργάζεται με τις εκδόσεις Πατάκη εκδίδοντας σημαντικό αριθμό βιβλίων για το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Είναι δημιουργός και διαχειριστής της εκπαιδευτικής σελίδας filologikos-istotopos.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.