olmeΗ απονομή 2ης ειδικότητας σε όσους εκπαιδευτικούς έχουν και άλλο πτυχίο εκτός από αυτό με το οποίο διορίστηκαν, βοήθησε και την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, αλλά και τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς για να συμπληρώνουν το ωράριο διδασκαλίας τους.

Δυστυχώς όμως, σύμφωνα με την τελευταία διευκρίνηση του ΥΠΑΙΘ (197335/Δ1/23-12-2013) για την απονομή 2ηςειδικότητας: «…Κατά τη διαδικασία απόδοσης δεύτερης ειδικότητας, ελέγχεται από το οικείο ΑΠΥΣΠΕ/ΑΠΥΣΔΕ αν τα τυπικά προσόντα που επικαλείται ο υποψήφιος αποτελούν προσόντα ένταξης/διορισμού στον εν λόγω κλάδο κατά το συγκεκριμένο χρόνο εξέτασης της αίτησης», τα πτυχία σχολών που δεν ικανοποιούν παιδαγωγική επάρκεια δεν δικαιολογούν απόδοση 2ης ειδικότητας από τη στιγμή που ο εκπαιδευτικός δεν έχει πιστοποιημένη επάρκεια.

Για παράδειγμα, εκπαιδευτικός ΠΕ19 που έχει πτυχίο και μηχανολόγου δεν μπορεί να το αναγνωρίσει αν δεν έχει πτυχίο ΑΣΠΑΙΤΕ, γιατί δεν έχει πιστοποιημένη επάρκεια, παρόλο που διδάσκει!!

Ο παραλογισμός όμως δεν σταματάει εδώ: Ο ίδιος εκπαιδευτικός ΠΕ19, σύμφωνα με τις τελευταίες δεύτερες αναθέσεις, μπορεί να διδάσκει μαθηματικά στο Γυμνάσιο χωρίς να χρειάζεται πτυχίο μαθηματικού!!

 Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ ζητάει να αποσυρθεί η διευκρίνιση αυτή του Υπουργείου και να αποδίδεται η 2η ειδικότητα απρόσκοπτα σε όσους εκπαιδευτικούς έχουν και άλλο πτυχίο.

Για να δείτε το αρχείο σε pdf … εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.