PanayotakisΗ Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη, το τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών και η Περιφέρεια Κρήτης σας προσκαλούν στη 17η ετήσια εκδήλωση στη μνήμη του Νίκου Παναγιωτάκη, τη Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2014, ώρα 19.00΄, στην αίθουσα Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου.
Ο Νίκος Παναγιωτάκης, διαπρεπής βυζαντινολόγος και επιφανής κρητολόγος, καθόρισε με το πολυσχιδές ερευνητικό του έργο και τις πάνω από 125 δημοσιευμένες μελέτες του τους τομείς της Μεσαιωνικής Ελληνικής Φιλολογίας και της Κρητικής Λογοτεχνίας της περιόδου της Αναγέννησης, στην οποία εντάσσεται και η ανάδειξη της κρητικής περιόδου των νεανικών χρόνων της ζωής του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, που θα αποτελέσει τον θεματικό άξονα των ομιλιών της εκδήλωσης.
Η σε βάθος γνώση του της περιόδου της Βενετοκρατίας στην Κρήτη, του επέτρεψε να φωτίσει άγνωστες όψεις των συνθηκών διαμόρφωσης τόσο της προσωπικότητας όσο και του έργου του Θεοτοκόπουλου αλλά και να τεκμηριώσει τη ξεχωριστή θέση του, ως πιο φημισμένου ανάμεσα στους διακόσιους περίπου ζωγράφους του Χάνδακα, της περιόδου.

Σχετικά αρχεία:

  • Πρόσκληση
  • Δελτίο Τύπου
    20/10/2014, ώρα 19.00  ♦  Αίθουσα Ανδρόγεω – Ηράκλειο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.