mouseio irakleiouΘέμα: «Θεματικές ξεναγήσεις για εκπαιδευτικούς Δ.Ε. στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου (Α.Μ.Η.)»

Στιγμές, εποχές και ο κύκλος της ζωής στη Μινωική Κρήτη

Σας ενημερώνουμε ότι το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ.Δ.Ε. Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου σε συνεργασία με το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου (Α.Μ.Η.) διοργανώνουν «Θεματικές ξεναγήσεις για εκπαιδευτικούς Δ.Ε. στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου» με τίτλο: Στιγμές, εποχές και ο κύκλος της ζωής στη Μινωική Κρήτη την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου και ώρες ξεναγήσεων: 17:00-18:00 και 18:00-19:00. Τις ξεναγήσεις μπορούν να τις παρακολουθήσουν συνολικά σαράντα εκπαιδευτικοί (είκοσι ανά ομάδα).

Οι Θεματικές ξεναγήσεις θα γίνουν με «οδηγό» επιλεγμένα αντικείμενα της μινωικής περιόδου σχετικά με το Χρόνο. Το αόρατο νήμα που θα συνδέει τις στάσεις στις προθήκες του Μουσείου, θα είναι τα τρία ακόλουθα πρόσωπα του Χρόνου:

1) Η στιγμή στο χρόνο. Τα αντικείμενα που έχουν επιλεχθεί είναι αντιπροσωπευτικά της τάσης της μινωικής τέχνης για αποτύπωση του στιγμιότυπου. Συζήτηση για τους συμβολισμούς και τα μηνύματα που πιθανόν σχετίζονται με αυτήν την πρακτική.

2) Η κυκλικότητα των εποχών και η οργάνωση της ζωής γύρω από ημερολογιακά επαναλαμβανόμενες δραστηριότητες και εστιάζει κυρίως σε αντικείμενα που σχετίζονται με την αγροτική παραγωγή και την αποθήκευση.

3) Ο βιολογικός κύκλος του ανθρώπου και ο άνθρωπος ως μέτρο για την αντίληψη του χρόνου που περνά. Οι στάσεις περιλαμβάνουν αντικείμενα σχετικά με την ηλικία, και την κοινωνική της διάσταση.

Με αφορμή τα παραπάνω η περιήγηση θα καλύπτει με σύντομο και έμμεσο τρόπο, ευρύτερα θέματα όπως υλικά κατασκευής των αντικειμένων, τεχνολογία, οικονομική διαχείριση και κοινωνική οργάνωση.

Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στις Θεματικές ξεναγήσεις παρακαλούνται να στείλουν όνομα / ειδικότητα / σχολείο / κινητό / e-mailστην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected] μέχρι και την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση την αποστολή e-mail του κάθε εκπαιδευτικού. Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί θα ενημερωθούν με ανάρτηση σχετικού πίνακα στην ιστοσελίδα της Δ.Ε. (http://dide.ira.sch.gr) και αποστολή e-mailστα σχολεία την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014.

Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλ. 2810-333778 /  6971899843 (Αγγελική Ζαχαράτου).

 

Παρακαλούμε τους κκ. Διευθυντές για την ενημέρωση των συναδέλφων.

Η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων                                      Ο Διευθυντής Δ.Ε. Ν. Ηρακλείου

 

 

 

 

      Ζαχαράτου Aγγελική                                                                       Μανουσάκης Γεώργιος

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.