Panepisthmio ATHINAS151 φοιτητές από 24 χώρες και 91 Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια υποδέχθηκε την Τετάρτη 1η Οκτωβρίου 2014, στη Μεγάλη Αίθουσα του κεντρικού κτηρίου, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ). Πρόκειται για φοιτητές οι οποίοι θα σπουδάσουν στο ΕΚΠΑ κατά το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2014-2015 μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+. Με τα Πανεπιστήμια από τα οποία προέρχονται οι φοιτητές έχουν συναφθεί διαπανεπιστημιακές συμφωνίες ERASMUS.

Στην εκδήλωση η οποία οργανώθηκε από το Τμήμα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων του ΕΚΠΑ απηύθυνε χαιρετισμό η Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και μέλος του Συμβουλίου του Ιδρύματος καθηγήτρια κ. Ελένη Μαντζουράνη, η Προϊσταμένη του Τμήματος Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων κ. Φωτεινή Φρύδα, καθώς και η Πρόεδρος του Συλλόγου των φοιτητών Erasmus του ΕΚΠΑ ΕSN KAPA κ. Ειρήνη Πεϊνιρτζόγλου. 

Οι φοιτητές κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έλαβαν την βεβαίωση αποδοχής τους στο Ίδρυμα και όλες τις πληροφορίες για την εγγραφή τους στο ΕΚΠΑ (οδηγό σπουδών, πληροφοριακά έντυπα κ.α.) καθώς και άλλες χρήσιμες πληροφορίες για τη διαμονή τους στην Αθήνα.
Οι εισερχόμενοι φοιτητές ERASMUS ενθαρρύνονται να συμμετάσχουν σε όλες τις εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες του Ιδρύματος, παρέχεται δε σ’ αυτούς η δυνατότητα να παρακολουθήσουν δωρεάν μαθήματα ελληνικής γλώσσας στο Διδασκαλείο της Νέας Ελληνικής Γλώσσας στη Φιλοσοφική Σχολή. Επιπλέον ενθαρρύνονται να παρακολουθήσουν το Διατμηματικό μάθημα της Φιλοσοφικής Σχολής “CONTEMPORARY GREECE: History, Arts and Letters” το οποίο προσφέρεται στα αγγλικά με ακαδημαϊκό υπεύθυνο τον καθηγητή του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών κ. Πλ. Μαυρομούστακο.

Με την ευκαιρία σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία για το ERASMUS τα οποία δημοσιοποιήθηκαν πρόσφατα από την Ε.Ε. για το ακαδ. έτος 2012-13, το ΕΚΠΑ συμπεριλαμβάνεται στα «100 κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα που στέλνουν σπουδαστές Erasmus» (κατέχει την 48η θέση) μεταξύ 2.673 Ευρωπαϊκών Ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.