Νέα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων

Νέα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων

Το Ίδρυμα της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2014-2015, θα παρουσιάσει δύο νέα εκπαιδευτικά προγράμματα που σχεδιάζονται και θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο των αντίστοιχων εκθέσεων που παρουσιάζονται στους εκθεσιακούς χώρους της Βουλής και του Ιδρύματος, με αφορμή την επέτειο των 40 χρόνων από την αποκατάσταση της δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα προγράμματα:

1. «Ερευνάμε και συζητάμε για τη δικτατορία της 21ης Απριλίου 1967», εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές Γ΄ Γυμνασίου & Α΄, Β΄, Γ΄ Λυκείου, στον Εκθεσιακό Χώρο του Ιδρύματος της Βουλής (Αμαλίας 14, Σύνταγμα)

2. «1974: Η αποκατάσταση της δημοκρατίας», εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές Γ΄ Γυμνασίου & Α΄, Β΄, Γ΄ Λυκείου, στην Αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος» του Μεγάρου της Βουλής (Βασ. Σοφίας 2, Σύνταγμα)

Στο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνεται επίσκεψη στην αίθουσα της Ολομέλειας.

Περισσότερες πληροφορίες: http://foundation.parliament.gr/central.aspx?sId=110I449I1145I646I453706

Επίσης, κατά το τρέχον σχολικό έτος το Ίδρυμα της Βουλής συνεχίζει την παρουσίαση των μόνιμων εκπαιδευτικών προγραμμάτων του, που απευθύνονται σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης:

  • Σχολικές επισκέψεις στη Βουλή των Ελλήνων

Ενημέρωση για το κτίριο και τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας της Βουλής. Ξενάγηση στο κτίριο και στην έκθεση «Η Δημοκρατία δικαίω ουδέποτε κατελύθη: 40 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας». Παρακολούθηση της συνεδρίασης της Βουλής ή ξενάγηση στην αίθουσα της Ολομέλειας. Για μαθητές ΣΤ’ Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου. Όλο το σχολικό έτος, καθημερινές και Σαββατοκύριακα, διάρκεια περίπου μιάμιση ώρα, ηλεκτρονική υποβολή αίτησης:http://foundation.parliament.gr

  • Εργαστήρι Δημοκρατίας

Βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τις αρχές, τις αξίες και τον τρόπο λειτουργίας της Δημοκρατίας. Προσομοίωση της ψηφοφορίας στις βουλευτικές εκλογές. Σύντομη επίσκεψη στην αίθουσα της Ολομέλειας. Για μαθητές της ΣΤ’ Δημοτικού. Καθημερινά όλο το σχολικό έτος, διάρκεια περίπου μιάμιση ώρα, τηλεφωνική υποβολή αίτησης (210 3692429, 210 3692106).

  • Φιλοξενία απομακρυσμένων Γυμνασίων

Επίσκεψη στη Βουλή και συμμετοχή σε μορφωτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες. Κάθε σχολικό έτος επιλέγονται προς φιλοξενία σχολεία μιας ορισμένης γεωγραφικής περιοχής ή μιας ειδικής κατηγορίας. Εφέτος θα φιλοξενηθούν μαθητές από σχολεία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

  • «Βουλή των Εφήβων»

Προσομοίωση της λειτουργίας του Κοινοβουλίου και μύηση των μαθητών της Β’ τάξης Λυκείου των σχολείων της Ελλάδας, της Κύπρου, των ελληνικών σχολείων του απόδημου ελληνισμού και των ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ, στις αξίες, τους κανόνες και τις πρακτικές της Δημοκρατίας. Ανάδειξη της αξίας της συμμετοχής του πολίτη στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων και προώθηση της δημοκρατικής σχολικής διοίκησης.

  • «Δημοκρατία και Εκπαίδευση»

Πρωτότυπο ψηφιακό υλικό που σχετίζεται με τη διδασκαλία θεμάτων δημοκρατικών αρχών και αξιών, πολιτικής αγωγής, κοινοβουλευτικής και πολιτικής ιστορίας, συνδέοντας το προσφερόμενο υλικό με τα διδασκόμενα στο σχολείο μαθήματα:http://foundation.parliament.gr

Ακόμη, συνεχίζονται για τους μεμονωμένους επισκέπτες οι ξεναγήσεις στο κτίριο της Βουλής και στην έκθεση «Η Δημοκρατία δικαίω ουδέποτε κατελύθη: 40 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας». Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 12.00΄ το μεσημέρι, μετά από τηλεφωνικό ραντεβού (καθημερινά, από 09.00΄έως 16.00΄, στα τηλέφωνα 210.3692429 και 210.3692106).

Περισσότερες πληροφορίες: http://foundation.parliament.gr


Ενημερωθείτε για όλα τα νέα για την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση


Φιλολογικός Ιστότοπος on Facebook
Φιλολογικός Ιστότοπος

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.