Δηλώσεις Υπουργού Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδου στην εκδήλωση kid’sathletic

Δηλώσεις Υπουργού Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδου στην εκδήλωση kid’sathletic

rsz_img_00000451“Αυτή η διοργάνωση είναι πρωτοποριακή. Είναι μία ευκαιρία απ’ αυτόν τον ιστορικό χώρο που βρισκόμαστε να στείλουμε ένα μήνυμα σε όλα τα παιδιά, σε όλους τους γονείς, σε όλη την Ελλάδα: το σχολείο πρέπει να φροντίζει να γίνεται συνδυασμός απόκτησης από τα παιδιά πληροφοριών και γνώσεων αλλά και της προστασίας της υγείας και της αύξησης της αυτοεκτίμησης τους. Υγεία και αυτοεκτίμηση μόνο μέσα από την άθληση προκύπτουν. Και επίσης από την καλύτερη διατροφή. Μην ξεχνάτε πως είμαστε στη Μεσόγειο. Έχουμε πλεονεκτήματα αλλά δεν τα χρησιμοποιούμε. Είμαστε η χώρα με τα πιο παχύσαρκα και υπέρβαρα παιδιά στον πλανήτη. Εδώ υπάρχει παγκοσμίως η καλύτερη διατροφή και είναι τραγικό να μην την χρησιμοποιούμε.

Είπαμε φέτος να λειτουργήσουμε το πρόγραμμα του κοινωνικού σχολείου πλάι στο σχολείο. Να στέλνουμε μηνύματα όχι επικοινωνιακά. Η σημερινή είναι μία μέρα επικοινωνίας για το κοινωνικό σχολείο για τα παιδιά αλλά μας ενδιαφέρει να γίνει αυτό σε όλη την Ελλάδα με μικρά προγράμματα άθλησης. Αποσπάσαμε σε κάθε Περιφέρεια ένα Γυμναστή, υπεύθυνο για το πρόγραμμα και αυτός ο Γυμναστής μας δίνει αναφορά τι γίνεται στον κάθε Νομό. Δεν έχουμε ανάγκη από μία εκδήλωση-καμπάνια, έχουμε ανάγκη από άθληση στην καθημερινότητα.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Γυμναστή που αποσπάσαμε εδώ και όλη την ομάδα του Κοινωνικού Σχολείου που δουλεύει ασταμάτητα στο Υπουργείο για να τα καταφέρουμε. Να είστε βέβαιοι ότι δεν θα σταματήσουμε εδώ. Θα μας βλέπετε παντού, σε όλη την Ελλάδα και θα δείτε στους Νομούς σας την πρόοδο των προγραμμάτων άθλησης».

Ακολουθούν ερωτήσεις δημοσιογράφων.

–          Ποια είναι η κατάσταση στα σχολεία;

–          Έχουμε εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, έχουμε όλα τα βιβλία στα σχολεία, έχουμε πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, τέτοια εποχή, μέχρι χθες τον διορισμό 10.000 αναπληρωτών. Έχουμε τις δύο επόμενες εβδομάδες να διορίσουμε ακόμα 5.000 αναπληρωτές εκεί που διαμορφώνονται τα κενά, δηλαδή στα σχολεία που τώρα διαμορφώνονται Τμήματα όπως είναι τα σχολεία Ειδικής Αγωγής, τα Τεχνικά Λύκεια, τα Εσπερινά σχολεία ή θα έχουμε 1000 εκπαιδευτικούς για τις ελλείψεις που θα παρουσιαστούν στο μέλλον.

Πρέπει να πω μία αλήθεια: δεν διαφωνούμε με τους συνδικαλιστές σε σχέση με τα κενά που προκύπτουν βάσει των αναγκών που ορίζει ο Νόμος. Πράγματι υπάρχουν περιπτώσεις σε δύο ή τρεις σχολικές μονάδες σε περιοχές που εξυπηρετούνται από έναν καθηγητή και όχι από τρεις. Θα ήταν λοιπόν καλύτερα σε όλα τα σχολεία να έχουμε όλο το προσωπικό που ο Νόμος και οι εγκύκλιοι ορίζουν. Αυτό δεν θα γίνει γιατί η χώρα δεν έχει όλες τις δυνατότητες να καλύψει όλα αυτά τα κενά. Θα λειτουργήσουμε με όλα αυτά τα κενά τα οποία δεν θα είναι αποτρεπτικά στη λειτουργία του σχολείου και του μαθητή. Λειτουργούμε εκ των ενόντων. Σημειώστε ότι η Ελλάδα διαθέτει 127.000 εκπαιδευτικούς και αυτή τη στιγμή με τους Αναπληρωτές φτάνουμε τους 143.000 εν μέσω κρίσης. Εμείς κερδίσαμε ένα στοίχημα για το 2014-15 καμία δομή να μην είναι κλειστή αλλά η πληρότητα είναι στόχος που θα συνδυαστεί μόνο με την πολιτική ανάπτυξης.

–          Πως είναι η κατάσταση σήμερα στο ΠΑΣΟΚ;

–          Περνάμε πολύ δύσκολα γιατί πολλά χρόνια διαχειριζόμαστε την κρίση αλλά το ΠΑΣΟΚ είναι ένας παράγοντας σταθερότητας αλλά και ένας πολιτικός φορέας που στην Συγκυβέρνηση ρυθμίζει θέματα σε φιλο -λαϊκότερη βάση: στη βάση των ιδεών και νέων αρχών μας. Θα συνεχίσουμε να είμαστε παράγοντας σταθερότητας και ρυθμιστές των πολιτικών πραγμάτων. Θα προσπαθήσουμε να λειάνουμε το πρόγραμμα για το καλό του λαού και της χώρας. Θα ωθήσουμε τα πράγματα από την πλευρά μας για την αναπτυξιακή ουσία. Θα αναδείξουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα δημιουργήσουμε τη δημοκρατική παράταξη εκείνου του φορέα που θα ηγηθεί του χώρου της κεντροαριστεράς.

Δηλώσεις Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Ιωάννη Αδριανού

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός κήρυξε σήμερα στο Αρχαίο Στάδιο της Επιδαύρου την έναρξη του προγράμματος «Kids Athletics» που πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Υγείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του ΣΕΓΑΣ, του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και άλλων φορέων, με στόχο να φέρει τα παιδιά πιο κοντά στον κλασικό αθλητισμό μέσα από το παιχνίδι.

Ο κ. Ανδριανός, απευθυνόμενος στα παιδιά που συμμετείχαν από τα σχολεία της Αργολίδας, είπε τα εξής:

«Καλώς ορίσατε στο Αρχαίο Στάδιο της Επιδαύρου, σ’ έναν χώρο ιστορίας και πολιτισμού, όπου, αιώνες πριν, παιδιά και νέοι από την Αργολίδα και την ευρύτερη περιοχή αθλούνταν και συναγωνίζονταν μεταξύ τους.

Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί φέτος το πρόγραμμα «Kids’ Athletics» ξεκινά από εδώ, με τη συμμετοχή σχολείων από ολόκληρη την Αργολίδα. Και συνεχίζουμε στη συνέχεια στο Παναθηναϊκό Στάδιο της Αθήνας, την Άρτα, τα Γιάννενα, την Κατερίνη, την Αλεξανδρούπολη, την Καλαμάτα και τη Θεσσαλονίκη.

Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι να έρθετε σε επαφή με τον κλασικό αθλητισμό μέσα από το παιχνίδι. Και βεβαίως, ο μεγαλύτερος και πιο φιλόδοξος στόχος που έχουμε βάλει τα τρία υπουργεία -Πολιτισμού και Αθλητισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, και Υγείας – αλλά και η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο ΣΕΓΑΣ, ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών και οι υπόλοιποι φορείς που συμμετέχουν σ’ αυτή την προσπάθεια, είναι να σας παρακινήσουμε να βάλετε στην καθημερινότητά σας την άθληση και την υγιεινή ζωή.

Και θέλουμε να το κάνουμε αυτό όχι με λόγια, αλλά μέσα από πράξεις, δείχνοντάς σας τη χαρά του αθλητισμού.

Όλοι ξέρουμε ότι το καθημερινό σας πρόγραμμα είναι φορτωμένο – το ζω και με τη δική μου κόρη που φέτος πηγαίνει πρώτη Γυμνασίου. Όμως σ’ αυτό το σκληρό πρόγραμμα, χωρά και η άθληση. Όχι ως μια ακόμη υποχρέωση, αλλά ως ένα διάλειμμα χαράς και εκτόνωσης. Και γιατί όχι, για όσους και όσες από σας έχουν το ταλέντο, να λειτουργήσει και ως αφορμή για μια σπουδαία αθλητική καριέρα.

Είμαστε όλοι στο πλευρό σας, με πρώτους απ’ όλους βέβαια τους γονείς και τους δασκάλους σας, για να σας βοηθήσουμε να αποκτήσετε από τώρα, από νωρίς, όλες τις καλές συνήθειες που βοηθούν αφάνταστα στην υπόλοιπη ζωή σας.

Καλή διασκέδαση λοιπόν σήμερα, καλή σχολική χρονιά, και καλή συνέχεια, και στην άθληση, αλλά και στα μαθήματα».

Στην παραπάνω εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν 600 μαθητές, παρέστησαν εκτός του Υπουργού Παιδείας, ο Υφυπουργός κ. Ιωάννης Αδριανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Άργους κ. Αναστάσιος Χειβιδόπουλος, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κ. Κωνσταντίνος Παναγόπουλος, ο Δήμαρχος Επιδαύρου κ. Κωνσταντίνος Γκάτζιος.

Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέας Λοβέρδος συμμετείχε στο πρόγραμμα και ως χρονομέτρης και ως κριτής του άλματος εις μήκος ενώ είπε στον Υπεύθυνο Γυμναστή, Κώστα Καμπόσο «το πρόγραμμα και τα μάτια σου».

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Μανόλης Μαυρακάκης on FacebookΜανόλης Μαυρακάκης on GoogleΜανόλης Μαυρακάκης on TwitterΜανόλης Μαυρακάκης on Youtube
Μανόλης Μαυρακάκης
Ο Μανόλης Μαυρακάκης είναι πτυχιούχος του τμήματος Φιλολογίας (τομέα κλασικών σπουδών) της Φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Από το 2000 εργάζεται ως καθηγητής φιλόλογος, τα τελευταία χρόνια στο Ηράκλειο της Κρήτης. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Ελληνική γλώσσα και λογοτεχνία από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Είναι ο διαχειριστής του «Φιλολογικού Ιστότοπου». Είναι συγγραφέας εκπαιδευτικών βιβλίων στις εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ

Ο Μανόλης Μαυρακάκης είναι πτυχιούχος του τμήματος Φιλολογίας (τομέα κλασικών σπουδών) της Φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Από το 2000 εργάζεται ως καθηγητής φιλόλογος, τα τελευταία χρόνια στο Ηράκλειο της Κρήτης. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Ελληνική γλώσσα και λογοτεχνία από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Είναι ο διαχειριστής του «Φιλολογικού Ιστότοπου». Είναι συγγραφέας εκπαιδευτικών βιβλίων στις εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.