ImeridaEkpaidefsi_miviaRLΣε συνέχεια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων των δύο προηγούμενων ετών («Προσωπικότητες & Αγώνες της ενεργής μη-βίας» & «Πώς θα γίνει ο κόσμος μας ΑΝ…») αλλά και των εκπαιδευτικών βιωματικών σεμιναρίων με τίτλο «Μη-βία, το διαβατήριο για το μέλλον» η τοπική ομάδα Ηρακλείου του Διεθνή Οργανισμού «Κόσμου Χωρίς Πολέμους & Βία» συνεχίζει τις δράσεις της στο τομέα της εκπαίδευσης και σας προσκαλεί το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014 στη διαδραστική ημερίδα με θέμα «Εκπαίδευση και μη-βία». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο 49ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα εξής:

Α) ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ – εισηγήσεις (10.00-13.00):

  1. Αξιολόγηση – Voucher

Εισηγητής: Γιώργος Μαυρογιώργος, Kαθηγητής Παιδαγωγικής στο Tμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Iωαννίνων.

  1. Ειδική Αγωγή

Εισηγήτρια: Αθηνά Κυριακίδου Χριστοφίδου, δημιουργός και διαχειρίστρια της ιστοσελίδαςwww.prasinipriza.com

  1. Εναλλακτικά Μοντέλα Εκπαίδευσης

Εισηγήτρια: Γιούλη Μποσδελεκίδου, Δασκάλα ΔΣ Φουρφουρά από το 2010.

  1. Δίκτυο Σχολείων για τη μη-βία

Εισηγήτρια: Χρύσα Περβολαράκη, Διευθύντρια 49ου ΔΣ Ηρακλείου, Μέλος του Διεθνούς Οργανισμού «Κόσμος Χωρίς Πολέμους & Βία»

  1. Εμπειρική Προσέγγιση του Σχολικού Εκφοβισμού

Παρουσιάσεις: Κατερίνα Κοπιδάκη (30ο ΔΣ Ηρακλείου), Μαίρη Μπαγγέρη (ΔΣ Τάλως), δράσεις 9ου ΔΣ Ηρακλείου και άλλες καλές πρακτικές.

  1. Παρουσίαση Νέου Εκπαιδευτικού Προγράμματος η πνευματικότητα στη Μινωική Κρήτη.

Εισηγητές: Claudio Miconi -Μελετητής του Νέου Ανθρωπισμού πεδίο ενδιαφέροντος το πνευματικό υπόβαθρο της Μινωικής Κρήτης, Κώστας Κλώκας -Μέλος του Διεθνούς Οργανισμού «Κόσμος Χωρίς Πολέμους & Βία».

Συντονίζει η Μαίρη Μπαγγέρη (διευθύντρια του ΔΣ Τάλως).

Β) ΓΝΩΡΙΜΙΑ – Επικοινωνία (13.00-15.00)

Γ) ΤΡΑΠΕΖΙΑ Εργασίας (15.00-17.00) για αυτές τις 6 θεματικές με στόχο την ενημέρωση, ένα “consensus” και πιθανά βήματα δράσης.

Δ) ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Συμπερασμάτων Τραπεζιών – Κλείσιμο (17.00-19.00) Επιστροφή σε «ολομέλεια» και κλείσιμο εργασιών ημερίδας.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Με εκτίμηση,

ΚΟΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ & ΒΙΑ

Ομάδα Ηρακλείου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.