yp.paideias«Το νομοθετικό πλαίσιο των μετεγγραφών είναι σαφές και με αυτό θα γίνουν φέτος οι διαδικασίες μετεγγραφής των φοιτητών» σημείωσε στην ομιλία του στη Βουλή ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Σταυρούλας Ξουλίδου.

Ο κ. Δερμεντζόπουλος ανέλυσε τις κινήσεις που έγιναν το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «Με τον Ν.4264 που ψηφίστηκε πριν από τέσσερις μήνες περίπου προβλέφθηκαν όλες οι διαδικασίες για τη μετεγγραφή των φοιτητών πολυτέκνων, τριτέκνων οικογενειών και ειδικών κατηγοριών. Μετά από δύο μήνες με τροπολογία στο Ν.4274 αντιλαμβανόμενοι ως Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων την οικονομική συγκυρία, την οικονομική κατάσταση μιας πολύ μεγάλης μερίδας συμπολιτών μας που έχουν παιδιά που σπουδάζουν προχωρήσαμε σε μια τροποποίηση και εισάγαμε και εισοδηματικά κριτήρια.

Έτσι λοιπόν σε διάστημα 4 μηνών μέχρι σήμερα έχουμε δυο νομοθετικές ρυθμίσεις που αφορούν τις διαδικασίες μετεγγραφής των φοιτητών. Και στις δυο όμως αυτές νομοθετικές ρυθμίσεις, αυτό που προβλέπεται ρητά είναι ότι δικαιούνται μετεγγραφή αυτοί οι οποίοι έδωσαν Πανελλαδικές εξετάσεις τον Ιούνιο του 2014, δηλαδή μένουν ρητά εκτός της διαδικασίας των μετεγγραφών αυτοί οι οποίοι πέρασαν με το 10%».

Στο προσεχές διάστημα θα εκδοθούν και οι Υπουργικές αποφάσεις από το Υπουργείο Παιδείας, οι οποίες θα ορίζουν τη διαδικασία των μετεγγραφών.

Ως τις 26 Σεπτεμβρίου τελειώνει η διαδικασία της εγγραφής των φοιτητών στα τμήματα που έχουν πετύχει και από εκείνη την ημέρα θα ανοίξει το σύστημα για όσους φοιτητές δικαιούνται μετεγγραφή.

Καταλήγοντας ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων τόνισε ότι «καταλαβαίνουμε όλους τους γονείς που αγωνιούν, αλλά καταλαβαίνετε ότι αυτή τη χρονική στιγμή που οι διαδικασίες είναι σε πλήρη εξέλιξη, δυστυχώς, δεν μπορούμε να αλλάξουμε τους όρους. Είναι ανεπίτρεπτο. Το νομοθετικό πλαίσιο των μετεγγραφών είναι σαφές και με αυτό θα γίνουν φέτος οι διαδικασίες μετεγγραφής των φοιτητών».

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.