rsz_orestiada_1Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στην Ορεστιάδα στην Αίθουσα του Πολιτιστικού Πολυκέντρου του δήμου ενημερωτική ημερίδα για προγράμματα και δράσεις επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης για τις Περιφερειακές Ενότητες Έβρου και Ροδόπης.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ). Τίτλος της ημερίδας «Το Υπουργείο Παιδείας κοντά στον Πολίτη. Γνώρισε τα προγράμματα που σε ενδιαφέρουν και τις δράσεις που αφορούν στον τόπο σου».

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, παρουσία των δημάρχων Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη, Διδυμοτείχου Παρασκευά Πατσουρίδη, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και πλήθους κόσμου.

Στην εκδήλωση παρέστησαν μέλη της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων των Π.Ε. Έβρου και Ροδόπης, μέλη Διοικητικών Συμβουλίων Επιμελητηρίων, Εμπορικών Συλλόγων, εκπαιδευτικοί, γονείς κ.α.

«Είναι η πρώτη φορά που το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων φέρνει στην ακριτική περιοχή του Έβρου εκπροσώπους φορέων που θα μπορέσουν να δώσουν κατατοπιστικές απαντήσεις για τη δια βίου μάθηση και την επιμόρφωση. Στόχος μας είναι να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από τα προγράμματα που συγχρηματοδοτούνται από κοινοτικά κονδύλια και εθνικούς πόρους και προορίζονται για τη παροχή υπηρεσιών, κατάρτισης και γνώσεων στους πολίτες μέσω της λειτουργίας των Κέντρων Δία Βίου Μάθησης» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος στο χαιρετισμό του κατά την έναρξη της ημερίδας.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, εκπρόσωποι της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης, της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) και του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) παρουσίασαν τις δυνατότητες αξιοποίησης των έργων, των δράσεων και των προγραμμάτων τους, που υλοποιούνται και αφορούν στις Περιφερειακές Ενότητες Έβρου και Ροδόπης.

Για το Δέλτιο Τύπου πατήστε εδώ.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.