SMYΤο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών με δύο αποφάσεις του έκρινε ότι είναι αντισυνταγματικός ο νόμος 3966 του 2011 επί υπουργίας Άννας Διαμαντοπούλου που δίνει μπόνους στα τέκνα των πολυτέκνων και τριτέκνων οικογενειών για καθ’ υπέρβαση εισαγωγή στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, όπως στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές.

Πρόσφατα η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας είχε κρίνει αντισυνταγματικό το «νόμο Διαμαντοπούλου» που δίνει μπόνους στα τέκνα των πολυτέκνων και τριτέκνων οικογενειών για καθ’ υπέρβαση εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Υπενθυμίζεται πως με την ρύθμιση αυτή δίνεται ένα σημαντικό μπόνους θέσεων για την καθ’ υπέρβαση εισαγωγή των τέκνων πολυτέκνων και τριτέκνων οικογενειών στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και τις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών, το οποίο ανέρχεται στο 35% για τις Στρατιωτικές Σχολές και στο 14% για τις Αστυνομικές Σχολές.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.