Ψήφισμα για τον Εμμ. Κριαρά

No 120238Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων, με την αναγγελία του θανάτου στις 22/08/2014 του Εμμανουήλ Κριαρά (1906-2014), επίτιμου προέδρου της ΠΕΦ, πανεπιστημιακού καθηγητή και εμπνευσμένου δασκάλου, ο οποίος διακόνησε, επί ογδόντα και πλέον χρόνια, την επιστήμη της φιλολογίας και, ειδικότερα, της γλωσσικής παιδείας του τόπου μας, αποφάσισε:
1. Να παραστεί μέλος του Δ.Σ. στη νεκρώσιμη ακολουθία και να εκφωνήσει σύντομο επικήδειο χαιρετισμό.
2. Να κατατεθεί στεφάνι στη σορό του εκλιπόντος.
3. Να εκφραστούν θερμότατα συλλυπητήρια στους οικείους του.
4. Να αναρτηθεί το παρόν ψήφισμα στην ιστοσελίδα της ΠΕΦ και να δημοσιευθεί στον ημερήσιο τύπο.

Ο Πρόεδρος                                        Η Γενική Γραμματέας
Αναστάσιος Στέφος                            Γεωργία Χαριτίδου

Πηγή: http://www.p-e-f.gr/

Ο Μανόλης Μαυρακάκης είναι πτυχιούχος του τμήματος Φιλολογίας (τομέα κλασικών σπουδών) της Φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Ελληνική γλώσσα και λογοτεχνία από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Από το 2000 εργάζεται ως καθηγητής φιλόλογος, τα τελευταία χρόνια στο Ηράκλειο της Κρήτης. Είναι συγγραφέας εκπαιδευτικών βιβλίων στις εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ και διαχειριστής της ιστοσελίδας «Φιλολογικός Ιστότοπος».