Η φετινή ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής, στα τέλη της εβδομάδας, επιφυλάσσει εκπλήξεις, καθώς σύμφωνα με τους ειδικούς θα έχουμε βάσεις πολλών ταχυτήτων.

Έμπειροι εκπαιδευτικοί τονίζουν πως ένας παράγοντας είναι τα ευκολότερα θέματα στα περισσότερα μαθήματα, που αναμένεται να εκτοξεύσουν τις βάσεις. Ένας δεύτερος παράγοντας είναι η αυξομείωση θέσεων. Πιο συγκεκριμένα, αύξηση θέσεων θα έχουμε στις οικονομικές σχολές, σε σχολές πληροφορικής και αντίστοιχα μείωση ή στα ίδια επίπεδα σε άλλες σχολές όπως οι θεωρητικές σχολές.

Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πως άνοδος αναμένεται στις Νομικές Σχολές, που θα κυμανθεί στα 100-250 μόρια, ενώ μικρή άνοδο της τάξης των 100 μορίων περιμένουν οι ειδικοί στα τμήματα Φιλολογίας και τα Ιστορικά τμήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Πτώση αναμένεται να σημειωθεί στα παιδαγωγικά τμήματα έως και 300 μόρια. Την ίδια ώρα αναμένεται μεγάλη άνοδος κατά 700-800 μόρια στα περιζήτητα φυσικομαθηματικά, καθώς και στα τμήματα Βιολογίας, Χημείας και Πληροφορικής. Αντίθετα, πτωτική προδιαγράφεται η πορεία στις χαμηλόβαθμες σχολές.

Στις Ιατρικές Σχολές του 3ου επιστημονικού πεδίου η άνοδος των βάσεων αναμένεται να κυμανθεί από τα 350 έως  600 μόρια, ενώ στα ΤΕΙ αναμένεται υποχώρηση των βάσεων από 100 έως και 600 μόρια.

Στα περιζήτητα τμήματα του Πολυτεχνείου αναμένεται να σημειωθεί άνοδος των βάσεων κατά 700 – 800 μόρια, ενώ αντίθετα στα περισσότερα τμήματα ΤΕΙ εκτιμάται ότι θα υπάρξει πτώση έως και 1.000 μόρια.

Στο 5ο επιστημονικό πεδίο, οικονομίας και διοίκησης, μικρή άνοδος, περίπου 200 – 300 μορίων, των βάσεων αναμένεται στις υψηλόβαθμες σχολές, αλλά σημαντική πτώση σε όλες τις υπόλοιπες και κυρίως των ΤΕΙ.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.