special-needs-kidsΤο Κέντρο Μελέτης Ψυχοφυσιολογίας και Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνει για ενδέκατο κατά σειρά έτος ετήσιο πρόγραμμα εξειδίκευσης στην Ειδική Αγωγή με αντικείμενο:

Μαθησιακές Δυσκολίες (Δυσλεξία, Δυσαριθμησία, Δυσορθογραφία, Δυσπραξία), Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής-Υπερκινητικότητα, Διαταραχές Συμπεριφοράς, Αισθητηριακές – Κινητικές Αναπηρίες, Νοητική Υστέρηση, Αυτισμός, Ψυχικές Διαταραχές παιδιών και εφήβων, Ψυχοπαιδαγωγική αντιμετώπιση, Συμβουλευτική Γονέων, Υποστηρικτικές Τεχνολογίες Πληροφορικής στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, Πρακτική Άσκηση στην Ε.Α.Ε.

Ταυτότητα και σκοπός του Προγράμματος

Το πρόγραμμα διοργανώνεται από το Κέντρο Μελέτης Ψυχοφυσιολογίας και Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών
• Στοχεύει στην:
α. κατάρτιση, εκπαίδευση και απόκτηση εξειδικευμένων τεχνικών ψυχοπαιδαγωγικής προσέγγισης των μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες
β. παροχή γνώσεων και δεξιοτήτων στους καταρτιζόμενους, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο, προκειμένου αυτοί να ασχοληθούν με την εκπαίδευση και την ψυχοπαιδαγωγική υποστήριξη των μαθητών τους, στο πλαίσιο του σχολείου και της οικογένειας.
γ. συμμετοχή στο «5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιστημών Αγωγής»

Η διάρκεια του Επιμορφωτικού Προγράμματος Εξειδίκευσης είναι ετήσια, (Σεπτέμβριος 2014 – Ιούνιος 2015). Αναπτύσσεται σε πεντακόσιες (500) διδακτικές ώρες, εκ των οποίων οι 280 θα είναι σε μορφή διαλέξεων, οι οποίες θα βασίζονται στις αρχές της εκπαίδευσης ενηλίκων, με βιωματικές πρακτικές και ενεργητική συμμετοχή των καταρτιζομένων. Επίσης, 120 ώρες πρακτικών διαλέξεων και 100 ώρες παρακολούθησης πρακτικών διδασκαλίας, διάγνωσης κλπ σε σχολικές μονάδες και υπηρεσίες της Ειδικής Αγωγής.

Τα μαθήματα θα γίνονται στις αίθουσες του Πανεπιστημίου Αθηνών κάθε Παρασκευή απόγευμα και Σάββατο πρωί.

Το Πρόγραμμα μπορούν να το παρακολουθήσουν:
Α. Πτυχιούχοι Α.Ε.Ι.
– Εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
– Απόφοιτοι καθηγητικών σχολών (Φιλοσοφικής, Φυσικομαθηματικής, ΤΕΦΑΑ, Ψυχολογίας, Ανθρωπιστικών Σπουδών, κ.α.).
– Απόφοιτοι Παιδαγωγικών Τμημάτων Δημοτικής Εκπαίδευσης, απόφοιτοι τμημάτων Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία καθώς και απόφοιτοι τμημάτων Ψυχολογίας, ΜΜΕ, Κοινωνιολογίας.
Πτυχιούχοι Τ.Ε.Ι
– Κοινωνικής Εργασίας, Λογοθεραπείας, Εργοθεραπείας, Νοσηλευτικής, κ. ά.
Πτυχιούχοι Ι.Ε.Κ.
– Ειδικής Προσχολικής Αγωγής και συναφών ειδικοτήτων Ειδικής Αγωγής.
Β. Φοιτητές
– ΑΕΙ (Παιδαγωγικών τμημάτων, Καθηγητικών σχολών, Τμημάτων Ψυχολογίας, Κοινωνιολογίας, Φυσικομαθηματικών Τμημάτων, κ.α.)
– ΤΕΙ (Κοινωνικής Εργασίας, Λογοθεραπείας, Εργοθεραπείας, Νοσηλευτικής, κ. α.)
– ΙΕΚ: Ειδικής Προσχολικής Αγωγής και συναφών ειδικοτήτων Ειδικής Αγωγής.

Το κόστος συμμετοχής ανά εκπαιδευόμενο για το σύνολο των ενοτήτων (500) ώρες είναι εννιακόσια ευρώ (900 €) και η κατάθεση του ποσού γίνεται σε τρεις δόσεις (η πρώτη με την εγγραφή στο Πρόγραμμα, η δεύτερη το Δεκέμβριο του 2014 και η τρίτη τον Απρίλιο του 2015).

Παρέχεται έκπτωση 10% σε φοιτητές, ανέργους, πολύτεκνους και ΑμΕΑ.

Για συμμετοχή στο σεμινάριο συμπληρώνετε την Αίτηση Συμμετοχής και την αποστέλλετε μαζί με ένα βιογραφικό σημείωμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected] ή στο Fax: 210-3614301
Για ανακοινώσεις σχετικές με το Πρόγραμμα μπορείτε να επισκέπτεστε το www.kemepse.com
Πληροφορίες παρέχονται στο τηλέφωνο 210-3626445 καθημερινά 10.00-13.00.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.