apotelesmata exetasewnΗ άνοδος των βάσεων πολλών σχολών της περιφέρειας θα είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά των φετινών βάσεων που θα ανακοινωθούν στα τέλη Αυγούστου. Αυτό είναι ένα γεγονός που πρέπει οπωσδήποτε να λάβουν υπόψιν τους οι υποψήφιοι φοιτητές κατά τη διάρκεια συμπλήρωσης του μηχανογραφικού τους, από τη στιγμή βέβαια που γνωρίζουν ότι δικαιούνται μετεγγραφής.

Σε κάθε περίπτωση, βέβαια θα πρέπει να έχουν υπόψιν τους, όλοι οι φοιτητές πως οι συγκεκριμένες σχολές τις περιφέρειες που έχουν αντίστοιχα πανεπιστημιακά τμήματα στις μεγάλες πόλεις θα παρουσιάσουν αυξητικές τάσεις.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από τα μηχανογραφικά που έχουν κατατεθεί μέχρι σήμερα, πολλοί υποψήφιοι που έχουν δικαίωμα μετεγγραφής δηλώνουν σχολές της επαρχίας προκειμένου να επιστρέψουν στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Πέρα από αυτό θεωρείται σχεδόν σίγουρο πως θα καταγραφεί άνοδος των βάσεων στις περιζήτητες ιατρικές, νομικές, πολυτεχνικές, αλλά και στρατιωτικές σχολές. Συνεπώς οι βάσεις του 1ου, του 2ου και του 4ου Επιστημονικού Πεδίου θα παρουσιάσουν άνοδο, ενώ μεγαλύτερη θα είναι η άνοδος στις σχολές χαμηλής ζήτησης.

Στο 5ο πεδίο οι εκτιμήσεις αναφέρουν πως θα πέσει λίγο ο πήχης σε κάποια τμήματα.

■ Στο 1ο πεδίο αναμένεται άνοδος των βάσεων, ενώ στη Νομική Αθηνών η βάση εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 18.800 μόρια. Η Φιλολογία Αθήνας αναμένεται να εκτιναχθεί στα 17.650 μόρια έναντι 17.314 πέρυσι.

■ Στο ΕΜΠ, η Σχολή Πολιτικών Μηχανικών αναμένεται να εκτιναχθεί πάνω από 17.700 μόρια.

■ Το Μαθηματικό Αθήνας αναμένεται φτάσει στα 15.700 μόρια.

■ Στο 5ο Πεδίο η αύξηση των θέσεων αλλά και των καλών επιδόσεων αναμένεται να συγκρατήσουν τις βάσεις στα ίδια με πέρυσι επίπεδα. Άνοδος θα καταγραφεί μόνο στα περιζήτητα τμήματα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Πηγή: ΟΕΦΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.