apotelesmata exetasewnΜε δυο ταχύτητες θα κινηθούν οι φετινές βάσεις των πανελλαδικών σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που υπάρχουν από τις βαθμολογίες των υποψηφίων.

Θεωρείται σχεδόν σίγουρο πως άνοδο των βάσεων θα καταγράψουν οι σχολές μεσαίας και χαμηλής ζήτησης, ενώ αναμένεται να υπάρχει ανοδική τάση στα τέσσερα πρώρα επιστημονικά πεδία. Σταθεροποιητικά θα κινηθεί το 5ο επιστημονικό πεδίο.

Σαφώς τις φετινές βάσεις εισαγωγής θα επηρεάσουν οι μετεγγραφές, καθώς πολλά πανεπιστημιακά τμήματα της περιφέρειας θα αποτελέσουν στόχο για τους υποψηφίους από τη στιγμή που μπορούν να πετύχουν την μετεγγραφή τους σε αυτά. Την ίδια ώρα οι περιζήτητες Νομικές, Πολυτεχνικές και Ιατρικές σχολές αναμένεται να σημειώσουν οριακές ανόδους των βάσεων.

Πιο αναλυτικά:

1ο Επιστημονικό Πεδίο

• Οριακή άνοδος των βάσεων στις υψηλόβαθμες σχολές Νομικής και Φιλολογίας. Αναμένεται να καταγραφεί και άνοδος των βάσεων σε τμήματα της περιφέρειας, ομοειδή με αντίστοιχα σε μεγάλα αστικά κέντρα.

2ο Επιστημονικό Πεδίο

• Στα περσινά επίπεδα οι βαθμολογίες στις καλές σχολές και αντίστοιχα αύξηση στα περιφερειακά τμήματα της Φυσικομαθηματικής.

3ο Επιστημονικό Πεδίο

• Οριακή άνοδος των Ιατρικών Σχολών σε Αθήνα, ενώ σαφώς μεγαλύτερη θα είναι η άνοδος στις Ιατρικές σχολές της περιφέρειας.

4ο επιστημονικό πεδίο

• Οριακή άνοδος στις περιζήτητες – υψηλόβαθμες Πολυτεχνειακές σχολές.  Η άνοδος θα είναι μεγαλύτερη σε όλα τα αντίστοιχα περιφερειακά τμήματα.

 5ο Επιστημονικό Πεδίο

• Πτώση αναμένεται να υπάρξει στις περιζήτητες Οικονομικές Σχολές των μεγάλων πόλεων λόγω της μείωσης του αριθμού των υποψηφίων, ενώ άνοδο θα παρουσιάσουν τα αντίστοιχα περιφερειακά τμήματα.

Πηγή: ΟΕΦΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.