examsΓράφει ο Δ. Καλοδήμος

Αυτές τις μέρες ζήσαμε για μια ακόμα φορά την εξαγωγή εσφαλμένων συμπερασμάτων για ένα σημαντικό ζήτημα: την  Τράπεζα Θεμάτων στην Α Λυκείου. Ο λόγος που σε κάποια σχολεία είχαμε μεγαλύτερο αριθμό μετεξεταστέων οφείλεται κυρίως στον εντελώς διαφορετικό τρόπο προαγωγής στην Α Λυκείου και ΟΧΙ στη όποια δυσκολία των θεμάτων της Τράπεζας Θεμάτων. Μέχρι τώρα για να προαχθεί κάποιος στην Α Λυκείου: “Για την προαγωγή και απόλυση των μαθητών στην Α΄ τάξη Ημερήσιου Γενικού Λυκείου απαιτείται γενικός μέσος όρος τουλάχιστον εννέα και πέντε δέκατα (9,5), ο οποίος υπολογίζεται από το σύνολο των βαθμών των γραπτώς εξεταζόμενων μαθημάτων” με το Νέο Λύκειο :
“α. Για την προαγωγή και απόλυση των μαθητών στην Α΄ τάξη Ημερήσιου και στις Α΄ και Β΄ τάξεις Εσπερινού Γενικού Λυκείου απαιτείται:
i) Γενικός βαθμός προαγωγής ίσος ή ανώτερος του δέκα (10) και
ii) βαθμός ετήσιας επίδοσης σε κάθε διακριτό διδακτέο αντικείμενο − κλάδο των μαθημάτων «Ελληνική Γλώσσα» και «Μαθηματικά» τουλάχιστον δέκα (10) και σε καθένα από τα υπόλοιπα μαθήματα τουλάχιστον οκτώ (8).
Όταν μαθητής δεν πληροί τις προϋποθέσεις i και ii, επαναλαμβάνει τη φοίτηση.
Όταν μαθητής δεν πληροί την προϋπόθεση ii, παραπέμπεται σε ειδική εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους, με τον τρόπο και τη διαδικασία των προαγωγικών εξετάσεων του Ιουνίου και προάγεται ή επαναλαμβάνει τη φοίτηση κατά τα οριζόμενα ως άνω. ( ΠΔ 68/2014)
Το παρακάτω παράδειγμα είναι χαρακτηριστικό :
comp-old-new-lykΟ παραπάνω  μαθητής με το Νέο Λύκειο είναι μετεξεταστέος ενώ με τον προηγούμενο τρόπο προαγωγής προάγεται και μάλιστα με μικρότερο Γενικό Βαθμό!!!

Καλοδήμος Δ.

Πηγή:http://sep4u.gr/

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.