apotelesmata exetasewnΤην άλλη εβδομάδα και σίγουρα μέχρι τις 3 Ιουλίου θα δοθούν από το υπουργείο Παιδείας οι βαθμολογίες των υποψηφίων για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ της χώρας, ενώ, όπως τονισε ο υπουργός Παιδέίας Ανδρέας Λοβέρδος στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου θα έχουν ανακοινωθεί οι βάσεις εισαγωγής στην ανώτατη εκπαίδευση της χώρας.

Ο υπουργός Παιδείας ανέφερε αναλυτικά για το θέμα:

«Η ροή της βαθμολογίας από τα βαθμολογικά κέντρα προς το μηχανογραφικό σύστημα του υπουργείου πηγαίνει πολύ καλά και ελπίζουμε ότι θα έχουμε ν’ ανακοινώσουμε τους βαθμούς το αργότερο μέχρι τις 3 Ιουλίου. Λέω μέχρι 3 Ιουλίου, μπορεί να είμαστε και νωρίτερα, αλλά επειδή θέλουμε να είμαστε ακριβείς κάπως στις ημερομηνίες, οι Υπηρεσίες θα δουλέψουν πυρετωδώς τις επόμενες μέρες, γι’ αυτό κρατάμε, μέχρι 3 Ιουλίου θα έχουν ανακοινωθεί οι βαθμοί.

Με το χρονοδιάγραμμα που υπάρχει και το οποίο έχει ανακοινωθεί, από την ημέρα ανακοίνωσης των βαθμών θα μπορούν να μπαίνουν, ήδη οι μαθητές μπορούν να μπαίνουν και να βλέπουν το μηχανογραφικό αλλά να μην το κλείνουν, να μην το οριστικοποιούν. Η οριστικοποίηση θα γίνεται αμέσως μετά την ανακοίνωση των βαθμών και θα πρέπει να έχει τελειώσει μέχρι 14 Ιουλίου. Από την ημερομηνία εκείνη και μετά δε μπορεί να γίνει καμία άλλη αλλαγή πλέον στο μηχανογραφικό, από την ώρα εκείνη και μετά, από τις 14 Ιουλίου και μετά.

Πρόβλεψη είναι ότι θα έχουμε τις βάσεις το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου. Πιστεύουμε ότι έχουμε συμπιέσει πολύ τις ημερομηνίες γιατί φέτος οι εξετάσεις πήγαν 10 μέρες αργότερα, αλλά τόσο η ανακοίνωση των βαθμών όσο και τ’ αποτελέσματα, οι βάσεις που θα βγουν αργότερα, είναι μέσα στις ημερομηνίες που ήταν και τις άλλες χρονιές».

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.