apotelesmata exetasewnΗ διάθεση του επιπλέον του 20% των θέσεων των ειδικών κατηγοριών από το υπουργείο Παιδείας στη γενική σειρά όλων των υποψηφίων αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα στις φετινές βάσεις, καθώς σε διαφορετική περίπτωση η φετινή πορεία των βάσεων, στις σχολές των μεγάλων αστικών κέντρων, θα ήταν σημαντικά ανοδική.

Υπενθυμίζεται πως φέτος στη γενική σειρά των υποψηφίων έχουν προστεθεί οι θέσεις που διατίθενται σε πολύτεκνους, τρίτεκνους και υποψήφιους κοινωνικών κριτηρίων. Είναι γεγονός πως τα φετινά, ευκολότερα κατά γενική ομολογία θέματα, αναμένεται να οδηγήσουν σε άνοδο των βάσεων σε όλα τα πεδία, εκτός από το 5ο επιστημονικό πεδίο.

Φέτος λοιπόν, όπως επισημαίνουν έμπειροι καθηγητές, αναμένεται οι μαθητές που ανήκουν στις παλαιές ειδικές κατηγορίες (τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, και άλλες κατηγορίες) να στραφούν, προς τα χαμηλόβαθμα απομακρυσμένα τμήματα της περιφέρειας, τα οποία και θα τους εξασφαλίσουν την πολυπόθητη μεταγραφή σε αντίστοιχα τμήματα του κέντρου.

Θα προτιμήσουν, δηλαδή, σε πολλές περιπτώσεις, οι υποψήφιοι να δηλώσουν την σχολή της αρεσκείας τους ανεξάρτητα από την πόλη στην οποία βρίσκεται, αρκεί να γνωρίζουν πως διαθέτουν τις προϋποθέσεις προκειμένου να καταθέσουν αίτηση μετεγγραφής.

Αυτή η τάση που θα καταγραφεί αναμένεται να δώσει ώθηση προς τα επάνω των τμημάτων που βρίσκονται στην επαρχία και έχουν ομοειδή τμήματα σε πανεπιστήμια ή ΤΕΙ των μεγάλων πόλεων.

Πηγή: ΟΕΦΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.