ypourgeio paideias-2

mineduΟ κ. Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος την Πέμπτη 19 Ιουνίου πραγματοποίησε στο Ίδρυμα Ευγενίδου την έναρξη του Συνεδρίου με θέμα την Προσχολική Εκπαίδευση και Μέριμνα που έλαβε χώρα στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην ομιλία του ο Υφυπουργός υπογράμμισε πως «οι πολιτικές εκπαίδευσης και κατάρτισης μπορούν να έχουν θετικό αντίκτυπο στους οικονομικούς και κοινωνικούς δείκτες, αλλά οι ανισότητες έχουν τεράστιο αφανές κόστος». Επισημαίνοντας την ανάγκη αντιμετώπισης του προβλήματος τόνισε πως «μεμονωμένες πρωτοβουλίες εκπαιδευτικής πολιτικής θα έχουν μόνο περιορισμένη επιτυχία στην άρση των ανισοτήτων, εκτός και αν συνδυάζονται με ευρύτερα προγράμματα κοινωνικής και οικονομικής μεταρρύθμισης, που συνδέουν την εκπαίδευση με τη δράση σε αυτούς τους τομείς».

Επισημαίνοντας το ρόλο της παιδείας στη σύγχρονη κοινωνία ανέφερε χαρακτηριστικά πως «πρέπει να επενδύσουμε με όλες μας τις δυνάμεις πιο αποτελεσματικά στην εκπαίδευση και την κατάρτιση. Ωστόσο, σε καιρούς στενότητας των δημόσιων οικονομικών, απαιτούνται μεγαλύτερες προσπάθειες με λιγότερα μέσα».

Στη συνέχεια ο κ. Δερμεντζόπουλος έδωσε έμφαση στο ρόλο της προσχολικής εκπαίδευσης υποστηρίζοντας πως «έχει κρίσιμο ρόλο στη διαμόρφωση των βελτιωμένων ικανοτήτων των μελλοντικών πολιτών μας. Μια συστηματική προσέγγιση στις υπηρεσίες προσχολικής εκπαίδευσης και φροντίδας απαιτεί ισχυρή συνεργασία μεταξύ των διαφόρων τομέων πολιτικής, όπως η εκπαίδευση, η απασχόληση, η υγεία και η κοινωνική μέριμνα».

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.