aristophanes-1Κατά τη σχολική χρονιά 2013-14, στο πλαίσιο των Νέων Αναλυτικών Προγραμμάτων για τη διδασκαλία της Αρχαίας Γραμματείας από Μετάφραση, εισήχθηκε στο Γυμνάσιο, για πρώτη φορά στην ιστορία της κυπριακής εκπαίδευσης, η διδασκαλία της Παλαιάς Κωμωδίας. Συγκεκριμένα επιλέγηκε προς διδασκαλία η κωμωδία του Αριστοφάνη Νεφέλες.

Κατά το σχολικό έτος 2013-14, το βιβλίο διδάχθηκε στην πρώτη, πρόχειρή του έκδοση.  Έκτοτε προετοιμάζεται η οριστική, επαγγελματική έκδοση του βιβλίου. H έκδοση αυτή θα περιλαμβάνει πλούσιο φωτογραφικό υλικό από παραστάσεις του ΘΟΚ και του Εθνικού Θεάτρου. Θα περιλαμβάνει επίσης και τριάντα (30) περίπου σκίτσα φιλοτεχνημένα με πολύ ταλέντο και μεράκι από τον ζωγράφο Χρήστο Γουσίδη.

Τα σκίτσα αυτά επιθυμούμε να σας παρουσιάσουμε σε αυτό το σύντομο βίντεο. Παρακολουθώντας τα σκίτσα ένα προς ένα, μεταφερόμαστε νοερά στη σκηνή του Αριστοφάνη και παρακολουθούμε την πανέξυπνη αυτή κωμωδία του στη σπαρταριστή (αλλά και κάπως γλυκόπικρη) εξέλιξή της!

Πηγή: Ολόκληρο το άρθρο μπορείτε να το διαβάσετε στο http://antonispetrides.wordpress.com

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.