exams4Με γρήγορο ρυθμό γίνεται η διόρθωση των γραπτών των υποψηφίων για την είσοδο στα ΑΕΙ και ΤΕΙ όλης της χώρας. Σύμφωνα με εκπαιδευτικούς και με βάση τις βαθμολογίες των πρώτων γραπτών, στις βάσεις δεν αναμένεται να υπάρχουν σημαντικές μεταβολές σε σχέση με πέρυσι, ενώ η εικόνα που θα παρουσιάσουν αναμένεται να είναι διττή.

Η πρώτη εικόνα δείχνει μια μικρή πτώση των βάσεων στο 1ο επιστημονικό πεδίο των Ανθρωπιστικών σπουδών, για τις περιζήτητες σχολές, όπως την Ψυχολογία την Φιλολογία και την Κοινωνιολογία. Η πτώση οφείλεται στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών, όπου οι βαθμολογίες που καταγράφονται μέχρι στιγμής είναι χειρότερες από πέρυσι.

Οι Φυσικομαθηματικές σχολές, η Πληροφορική και οι Πολυτεχνικές του 2ου και 4ου επιστημονικού πεδίου εμφανίζουν μια μικρή άνοδο. Μεγαλύτερη θα είναι η άνοδος στα Τεχνολογικά Ιδρύματα, καθώς υπάρχουν πολλές «μεσαίες» βαθμολογίες στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης.

Στα ίδια υψηλά επίπεδα αναμένεται να κινηθούν οι βάσεις στις Ιατρικές σχολές του 3ου επιστημονικού πεδίου, ενώ σταθερές αναμένεται να μείνουν και οι Οικονομικές σχολές του 5ου επιστημονικού πεδίου, καθώς ένα 20% των υποψηφίων δεν προσήλθε στις εξετάσεις.

Πηγή: http://www.oefe.gr

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.