MandalakisΟ διευθυντής του Εκπαιδευτικού Οργανισμού “Ορίζοντες” Γιώργος Μανδαλάκης, κάνοντας έναν απολογισμό σχετικά με τις επιδόσεις των παιδιών στις φετινές εξετάσεις και το πώς αναμένεται να κυμανθούν οι βάσεις, τόνισε: «Τα στοιχεία που έχουμε από τα βαθμολογικά κέντρα μάς οδηγούν στα εξής συμπεράσματα: Για το α’ πεδίο, πιστεύουμε ότι θα υπάρξει μικρή άνοδος των βάσεων, με μεγαλύτερη άνοδο στα χαμηλόβαθμα τμήματα των ΤΕΙ και των ΑΕΙ αυτού του πεδίου, π.χ. Σχολές Θεολογίας, Θεατρικών Σπουδών κ.λπ. Για το β’ και δ’ πεδίο οι βάσεις θα αυξηθούν κατά 400 έως 500 μόρια στις Φυσικομαθηματικές Σχολές, ενώ μικρότερη αύξηση θα έχουν οι Πολυτεχνικές Σχολές, περίπου 200 μόρια. Για το γ’ πεδίο θα έχουμε αισθητή άνοδο των βάσεων, με τη χαμηλότερη Ιατρική Σχολή να αναμένεται να κυμανθεί πάνω από τα 18.5000 μόρια. Για το ε’ πεδίο, τέλος, παρά το ότι οι μαθητές έχουν γράψει καλύτερα, θα υπάρξει συγκράτηση των βάσεων και ίσως πτώση σε μερικά τμήματα, διότι αυτή τη σχολική χρονιά πήραν πολύ λιγότερα παιδιά το μάθημα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας. Ωστόσο, θα διαφωνήσουμε με όσους μιλάνε για τεράστια άνοδο βάσεων, γιατί με το “κόψιμο” των διαφορετικών βάσεων στις ειδικές κατηγορίες π.χ. πολύτεκνοι, τρίτεκνοι κ.λπ. υπάρχει αύξηση των θέσεων της γενικής σειράς κατά 20%. Άρα, αυτή η παράμετρος θα συγκρατήσει τις βάσεις στα επίπεδα που αναφέραμε παραπάνω».
Το φοβήθηκαν
Ο ίδιος, σχολιάζοντας το πού οφείλεται το γεγονός ότι παλιότερα το μάθημα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας το επέλεγαν όλοι οι μαθητές που ήθελαν να περάσουν σε κάποια Οικονομική Σχολή, ενώ, όπως παρατηρήθηκε φέτος, εξετάστηκαν σε αυτό πολύ λιγότερα παιδιά, δήλωσε πως «οι μαθητές άλλοτε για να δώσουν στις Οικονομικές Σχολές έπρεπε να πάρουν και τα Μαθηματικά γενικής παιδείας και το μάθημα της Οικονομίας. Αυτό όμως που έγινε πέρυσι στα Μαθηματικά, όπου και μπήκαν αρκετά δύσκολα θέματα, φόβισε τους υποψηφίους και έτσι δεν τα διάλεξαν φέτος». Αναφορικά τώρα με το πότε αναμένουμε να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα, ο κ. Μανδαλάκης είπε πως «λογικά οι βαθμοί αναμένονται γύρω στα τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου, ενώ τα μηχανολογικά θα κατατεθούν γύρω στις 15 Ιουλίου».
“Ορίζοντες”: Σεμινάριο για τη σωστή συμπλήρωση των μηχανογραφικών
Σημειώνεται πάντως πως την Παρασκευή 4 Ιουλίου ο εκπαιδευτικός οργανισμός “Ορίζοντες” στο ξενοδοχείο “Galaxy” στο Ηράκλειο στις 6:30 το απόγευμα διοργανώνει σεμινάριο για τη σωστή συμπλήρωση των μηχανογραφικών δελτίων. Στα πλαίσια αυτής, ειδικοί επιστήμονες-συνεργάτες του εκπαιδευτικού οργανισμού “Ορίζοντες” θα καθοδηγήσουν τα παιδιά δίνοντάς τους οδηγίες για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού και τη διόρθωση τυχόν λάθους. Και επειδή η ακριβής συμπλήρωση του μηχανογραφικού είναι μια κίνηση καθοριστική για την επιτυχία τους, καλούνται να παρευρεθούν όλοι οι υποψήφιοι. Τέλος, ο κ. Μανδαλάκης κατέληξε λέγοντας: «Ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά καλά αποτελέσματα, καλό καλοκαίρι και να έχουν υπόψη τους πως η ζωή δεν τελειώνει με τις πανελλαδικές εξετάσεις».

Προηγούμενο άρθροΣε έξαρση ο σχολικός εκφοβισμός
Επόμενο άρθροΟι Σχολές με το μεγαλύτερο αριθμό εισακτέων
Ο Μανόλης I. Μαυρακάκης γεννήθηκε στην Αθήνα και κατοικεί μόνιμα στο Ηράκλειο Κρήτης. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Ελληνική γλώσσα και λογοτεχνία από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Από το 2000 εργάζεται ως καθηγητής φιλόλογος σε σχολεία και φροντιστήρια της Μέσης Εκπαίδευσης. Από το 2018 συνεργάζεται με τις εκδόσεις Πατάκη εκδίδοντας σημαντικό αριθμό βιβλίων για το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Είναι δημιουργός και διαχειριστής της εκπαιδευτικής σελίδας filologikos-istotopos.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.