Panepisthmio ATHINASΟ Τομέας Φιλοσοφίας και Θεωρίας της Επιστήμης και της Τεχνολογίας του Τμήματος Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών οργανώνει το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φιλοσοφίας της Επιστήμης (27-29 Νοεμβρίου 2014) στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Στις θεματικές ενότητες του Συνεδρίου εμπίπτουν όλες οι περιοχές της φιλοσοφίας των επιστημών υπό την ευρεία έννοια του όρου. Επίσης εμπίπτουν ευρύτερες περιοχές της φιλοσοφίας (μεταφυσική, γνωσιολογία, ηθική, φιλοσοφία της γλώσσας, φιλοσοφία του νου, ιστορία της φιλοσοφίας, κοινωνική και πολιτική φιλοσοφία) στο βαθμό που οι ανακοινώσεις σχετίζονται με θέματα που αφορούν την επιστήμη.

Το Συνέδριο, το οποίο θα περιλαμβάνει ομιλίες και συμπόσια, είναι ανοικτό σε όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής και ερευνητικής κοινότητας, σε υποψήφιους και υποψήφιες διδάκτορες και μεταπτυχιακούς φοιτητές και φοιτήτριες. Η γλώσσα του Συνεδρίου είναι η ελληνική. Ο μέγιστος χρόνος που θα διατεθεί για την παρουσίαση εργασιών είναι 30 λεπτά συμπεριλαμβανομένης της συζήτησης. Η διάρκεια των συμποσίων είναι 2 ώρες συνολικά (μέχρι 4 ομιλίες) και η εσωτερική τους οργάνωση επαφίεται στους συμμετέχοντες. Οι προτάσεις για παρουσίαση εισήγησης ή οργάνωση συμποσίου υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά και θα υποβληθούν ανώνυμα σε κρίση από δύο μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου.

Οι Σύνεδροι ομιλητές/ομιλήτριες θα έχουν την επιπλέον δυνατότητα να υποβάλουν τις ανακοινώσεις τους, εφόσον το επιθυμούν, σε επεξεργασμένη μορφή και στην αγγλική γλώσσα για νέα κρίση. Οι ανακοινώσεις που θα επιλεγούν θα δημοσιευθούν από εκδοτικό οίκο διεθνούς εμβέλειας. Οι λεπτομέρειες αυτής της διαδικασίας θα ανακοινωθούν στο Συνέδριο.

Προθεσμία υποβολής προτάσεων: 22 Ιουνίου 2014

Ημερομηνία ανακοίνωσης αποτελεσμάτων: 20 Ιουλίου 2014

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του συνεδρίου:

http://greekphilsci.blogspot.gr/

ή απευθυνθείτε στην Οργανωτική Επιτροπή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: phos[at]phs.uoa[dot]gr


Πρόσκληση ενδιαφέροντος

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.