phil_ob_0Κατά το παρελθόν οι μελέτες στον χώρο του ρωμαϊκού δράματος εστίαζαν, κατά κύριο λόγο, στη σχέση ελληνικού προτύπου-ρωμαϊκής επεξεργασίας, στην ένταξη του δράματος στα ιστορικά του συμφραζόμενα και την εξέλιξή του ως λογοτεχνικού είδους.  Νεότερες μελέτες, οι οποίες στηρίζονται στη μεθοδολογία σπουδών φύλου, διακειμενικών  δραματολογικών, θεατρολογικών ψυχαναλυτικών, φεμινιστικών προσεγγίσεων, προσφέρουν νέα ερευνητικά δεδομένα όσον αφορά στην ποιητική του ρωμαϊκού δράματος και την πολιτισμική του επίδραση.

Στόχος του συνεδρίου είναι να ερμηνεύσει το ρωμαϊκό δράμα εφαρμόζοντας τις παραπάνω νεότερες ερμηνευτικές προσεγγίσεις.  Επισημαίνοντας τις ποικίλες αισθητικές, κοινωνικές και ιστορικές παραμέτρους των δραμάτων, οι ανακοινώσεις στοχεύουν να διερευνήσουν  τους τρόπους με τους οποίους τα ρωμαϊκά κωμικά και τραγικά κείμενα εντάσσονται στα στενότερα και/ή τα ευρύτερα ενδοκειμενικά και εξωκειμενικά τους συμφραζόμενα.

Πληροφορίες-επικοινωνία
Συνημμένα αρχεία

Συνημμένα αρχεία:

Πληροφορίες συνεδρίου/ημερίδας

Ημερομηνίες διεξαγωγής:

Πέμπτη, 29 Μάιος, 2014 – 16:00 εώς Κυριακή, 1 Ιούνιος, 2014 – 13:00

Χώρος:

Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕ.Δ.Ε.Α), Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
Οργάνωση συνεδρίου/ημερίδας

Μονάδα, υπομονάδα, τμήμα ή σχολή:

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.