seminarioΘέμα: Πρόσκληση Φιλολόγων για συμμετοχή με εισήγησή τους στην  «3η Διημερίδα (αλληλο-)διδακτικής. Διδάσκοντας ‘με λογισμό και με όνειρο’. Έμπνευση και Δημιουργία στη διδασκαλία των φιλολογικών μαθημάτων στο Γυμνάσιο και το Λύκειο.  Σχολ. έτος 2014-15.»

           

            Αγαπητοί/-τές  Συνάδελφοι,

            Συνεχίζοντας την πρακτική που μαζί ξεκινήσαμε, να επικοινωνούμε και μοιραζόμαστε διδακτικές προτάσεις, «έργα έμπνευσης και δημιουργίας», σε Διημερίδα (αλληλο-) διδακτικής, σας προσκαλώ να δηλώσετε συμμετοχή με εισήγησή σας (παρουσίαση/ πρόταση διδακτικής πρακτικής) στην 3η  Διημερίδα, που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του νέου σχολικού έτους 2014-15.

            Η εισήγησή σας μπορεί να αφορά σε:

  • Παρουσίαση/πρόταση διδακτικής προσέγγισης σε γνωστικό    αντικείμενο («φιλολογικό μάθημα») του Γυμνασίου ή του Λυκείου.
  •  Παρουσίαση/πρόταση διαθεματικής διδασκαλίας  (η οποία εφαρμόζεται στα Γυμνάσια, σύμφωνα με το Αναλυτικό Πρόγραμμα «Διαθεματικό Ενιαίο Πλαίσιο Προγράμματος Σπουδών» (ΔΕΠΠΣ), που έχει επίκεντρο τη διαθεματική προσέγγιση των γνωστικών αντικειμένων. Αλλά και  στο Λύκειο, ιδιαιτέρως για διδακτικούς στόχους που αφορούν στα νέα Π.Σ. της Α΄ Λυκείου, μπορεί να αξιοποιείται η διαθεματική οπτική.)
  • Γενικότερα, «καινοτόμο δράση – καλή πρακτική» με αφόρμηση τα φιλολογικά μαθήματα του Γυμνασίου ή του Λυκείου.

            Σημειώνεται, επίσης, ότι:

  • Η εισήγησή σας μπορεί να στηρίζεται σε φιλολογική δουλειά σας που έχετε εφαρμόσει στο σχολείο ή να αποτελεί μια επεξεργασμένη εκδοχή της («αναστοχαστική πρόταση») ή «μια πρόταση προς εφαρμογή».
  • Η διάρκεια της εισήγησης ορίζεται στα 15΄.

            Για οργανωτικούς λόγους, παρακαλώ να συμπληρώσετε τη ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ που επισυνάπτεται (αφού πρώτα την αποθηκεύσετε) και να την αποστείλετε στην ηλεκτρονική μου διεύθυνση ([email protected]), μέχρι τη Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014.

            Οι συμμετέχοντες εισηγητές, θα ειδοποιηθούν στη συνέχεια, ώστε στη διάρκεια του καλοκαιριού να  ετοιμάσουν  α) μια σύντομη περίληψη, β) ένα σύντομο διάγραμμα της δουλειάς τους (σε αρχείο word, σύμφωνα με υπόδειγμα που θα δοθεί, για διευκόλυνση) και γ) μια ψηφιακή παρουσίαση της εισήγησής τους (σε αρχείο powerpoint).

            Αγαπητοί/-τές  Συνάδελφοι,

            Η όλη προσπάθεια απηχεί την κοινή μας έγνοια να αντλούμε, σε καιρούς δύσκολους, δύναμη και ανατροφοδότηση για παιδεία ποιότητας.

            Είμαι στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση και συνεννόηση.

Με τιμή,

Βασιλεία Καλοκύρη

Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων

ΠΔΕ Κρήτης, με έδρα το Ηράκλειο

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΕ ΕΙΣΗΓΗΣΗ 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.