aristotelisΔΙΚΑΜ: 2ος κύκλος του Διεθνούς Colloquium για τον Αριστοτέλη. Διάλεξη του Ομότιμου Καθηγητή Φιλοσοφίας του Università di Padova ,Enrico Berti ,με θέμα:,“Aristotle’s Nous Poietikos: Another Modest Proposal”

Το «Διεπιστημονικό Κέντρο Αριστοτελικών Μελετών», ύστερα από τον επιτυχημένο κύκλο διαλέξεων και εκδηλώσεων που πραγματοποίησε το περυσινό ακαδημαϊκό έτος, συνεχίζει και φέτος τις δραστηριότητες του, διοργανώνοντας εκδηλώσεις μεταξύ των οποίων και τον 2ο κύκλο του «Διεθνούς Colloquium για τον Αριστοτέλη», με ομιλητές ειδικούς Αριστοτελιστές από την Αγγλία, την Ιταλία, Ισπανία, τις Η.Π.Α. και την Ελλάδα.

Στόχος του «Διεθνούς Colloquium για τον Αριστοτέλη» είναι η σε βάθος εξέταση διαφόρων πτυχών της Αριστοτελικής φιλοσοφίας από ειδικούς μελετητές. Αναλύονται θέματα που ανήκουν στον χώρο της Λογικής, της Μεταφυσικής, της Θεολογίας, της Ηθικής και Πολιτικής φιλοσοφίας, της Οικονομίας, της Φυσικής, των Μαθηματικών, της Αστρονομίας, της Μετεωρολογίας, της Βιολογίας, της Ιατρικής, της Ψυχολογίας, της Φιλοσοφίας του νου, της Φιλοσοφίας της Επιστήμης, με στόχο, μεταξύ άλλων, τη συσχέτιση της Αριστοτελικής φιλοσοφίας με τα σύγχρονα δεδομένα στον χώρο της Φιλοσοφίας και των Επιστημών.

Tην Τετάρτη 14 Μαΐου 2014 και ώρες 19:00-21:00, θα πραγματοποιηθεί, στο αμφιθέατρο 1 του Κέντρου Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕ.Δ.Ε.Α.) του Α.Π.Θ., η έκτη διάλεξη του 2ου κύκλου του «Διεθνούς Colloquium για τον Αριστοτέλη», με ομιλητή τον Ομότιμο Καθηγητή Φιλοσοφίας του Università di Padova (Ιταλία) και Μέλος της Accademia Nazionale dei Lincei της Ρώμης,

Enrico Berti

με θέμα:

“Aristotle’s Nous Poietikos: Another Modest Proposal”

Θα ακολουθήσει η Αναγόρευση του Καθηγητή Enrico Berti σε Επίτιμο Μέλος του «Διεπιστημονικού Κέντρου Αριστοτελικών Μελετών». Τoν τιμώμενo θα προλογίσει η Πρόεδρος του ΔΙ.Κ.Α.Μ., Ομότιμη Καθηγήτρια της Φιλοσοφίας της Επιστήμης Δήμητρα Σφενδόνη-Μέντζου.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά, με ταυτόχρονη προβολή του κειμένου στα ελληνικά.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Πληροφορίες επικοινωνίας
Υπεύθυνος επικοινωνίας:
Σφενδόνη-Μέντζου Δήμητρα (Νικόλαος) Καθηγήτρια (Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής)
[email protected]
Συνημμένα αρχεία
Δελτίο Τύπου
Πρόγραμμα
Πληροφορίες εκδήλωσης
Ημερομηνίες διεξαγωγής:
Τετάρτη, 14 Μάιος, 2014 – 19:00
Χώρος:
Αμφιθέατρο 1 του Κέντρου Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕ.Δ.Ε.Α.) Α.Π.Θ.
Οργάνωση εκδήλωσης
ΔΙΚΑΜ ΑΠΘ

Προηγούμενο άρθροΛίγα ακόμα για την πρόσληψη του Βιζυηνού
Επόμενο άρθροΤΕΙ με βαθμούς…ΑΕΙ
Ο Μανόλης I. Μαυρακάκης γεννήθηκε στην Αθήνα και κατοικεί μόνιμα στο Ηράκλειο Κρήτης. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Ελληνική γλώσσα και λογοτεχνία από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Από το 2000 εργάζεται ως καθηγητής φιλόλογος σε σχολεία και φροντιστήρια της Μέσης Εκπαίδευσης. Από το 2018 συνεργάζεται με τις εκδόσεις Πατάκη εκδίδοντας σημαντικό αριθμό βιβλίων για το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Είναι δημιουργός και διαχειριστής της εκπαιδευτικής σελίδας filologikos-istotopos.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.