ypourgeio paideias-2

mineduΟ Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Συμεών Κεδίκογλου, ενημέρωσε χτες τα μέλη της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και της Υποεπιτροπής για τα θέματα των ατόμων με αναπηρία, σχετικά με το νομοσχέδιο για την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, που εκπονείται από το Υπουργείο και έχει ήδη κατατεθεί στη δημόσια διαβούλευση.

Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο, το οποίο, χωρίς να καταργεί τα θετικά σημεία του παλαιότερου νόμου για την ειδική αγωγή, του ν. 3699 / 2008, έρχεται να διορθώσει και να δώσει απαντήσεις σε προβλήματα που προέκυψαν κατά την εφαρμογή του, καθώς και να εκσυγχρονίσει το υπάρχον πλαίσιο.

Ο αρμόδιος Υφυπουργός, Συμεών Κεδίκογλου, έθεσε ως προτεραιότητα την εκπόνηση του νομοσχεδίου για την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση και έδωσε την εντολή στην αρμόδια επιτροπή του υπουργείου, η οποία εξέδωσε το πρώτο της πρακτικό στις 18 Ιουνίου 2013, να επισπεύσει τις εργασίες της, για την αναβάθμιση των δομών της ειδικής αγωγής, επιδεικνύοντας στην πράξη το ειδικό ενδιαφέρον του Υπουργείου για την εκπαίδευση των παιδιών με αναπηρία. Το νομοσχέδιο που αναρτήθηκε στη διαβούλευση πριν από δέκα περίπου ημέρες, αριθμεί ήδη περισσότερα από 1.000 σχόλια.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.