EL GRECOΤο Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Ε. Ν. Ηρακλείου σε συνεργασία με το 11ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, στο πλαίσιο του  επετειακού  έτους  αφιερωμένο στον ζωγράφο Δομήνικο Θεοτοκόπουλο, διοργανώνει Σεμινάριο με τίτλο: «Εl Greco: Μία πρόταση διαδραστικής διδασκαλίας τέχνης και ιστορίας», με εισηγητή τον Γιάννη Τζωρτζακάκη, Αρχαιολόγο, Ιστορικό τέχνης-μουσειολόγο, Υποψ. Δρ. Α.Π.Θ., την Τετάρτη 30 Απριλίου 2014 και ώρα 17:30-20:00 στην αίθουσα πολλαπλών xρήσεων του 11ου Γυμνασίου Ηρακλείου (Μάχης Κρήτης 52). Το Σεμινάριο είναι ανοικτό προς κάθε ενδιαφερόμενο εκπαιδευτικό. Για την καλύτερη οργάνωσή του οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να στείλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected],  ονοματεπώνυμο, ειδικότητα, σχολείο, κιινητό και e-mail έως και την Τρίτη 29 Απριλίου 2014.

Περιγραφή Σεμιναρίου:  Η πρόταση/παρουσίαση αυτή σκοπεύει να εξετάσει στην πράξη εναλλακτικές μεθόδους διδασκαλίας της τέχνης ως ιστορία και της ιστορίας ως τέχνη, χρησιμοποιώντας τον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο ως παράδειγμα. Επιλέγοντας παραδείγματα και σημεία από το έργο και τη ζωή του εικαστικού καλλιτέχνη από τον Χάνδακα, γίνεται μια προσπάθεια διαπολιτισμικής προσέγγισης στην διδασκαλία στην τάξη βασισμένη στις προτάσεις της μουσειοπαιδαγωγικής.

Η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων                                      Ο Διευθυντής Δ.Ε. Ν. Ηρακλείου

 

 

 

     Ζαχαράτου Aγγελική                                                                        Μανουσάκης Γεώργιος

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.