Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες που υπάρχουν στις 5 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει φέτος το σχολικό έτος, δηλαδή μία εβδομάδα νωρίτερα από τις προηγούμενες χρονιές.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που υπάρχει το τελικό έτος θα τελειώσει αντίστοιχα στις 15 Ιουνίου 2015 για τα δημοτικά σχολεία, στις 31 Μαΐου για τα γυμνάσια και τα λύκεια και στις 21 Μαΐου για τη Γ’ τάξη του λυκείου. Στα γυμνάσια και στα λύκεια φέτος η σχολική χρονιά θα λήξει στις 21 Μαΐου.

Ολα αυτά φαίνεται πως υπάρχουν στο νέο σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας για την επανασχεδίαση του σχολικού «χάρτη» και την απλοποίηση των σχετικών διαδικασιών.

Η επιμήκυνση του σχολικού έτους κατά μία εβδομάδα στην έναρξη και στο τέλος του δεν αποκλείεται να δώσει τη δυνατότητα στους μαθητές για μεγαλύτερες χειμερινές διακοπές, κάτι που θα συνδυαστεί με αύξηση των εκπαιδευτικών εκδρομών και αντίστοιχη μείωση των απλών περιπάτων των σχολείων.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.