cinemaΣας ενημερώνουμε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει αναθέσει στο Αυτόνομο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης (UAB) τη διεξαγωγή έρευνας με τίτλο FilmEd Project και αντικείμενο την χρήση του κινηματογράφου και άλλου οπτικοακουστικού υλικού στα σχολεία. Σκοπός της έρευνας, η οποία διεξάγεται σε διεθνές επίπεδο και περιλαμβάνει και τα 28 κράτη μέλη της Ε.Ε., είναι η διαμόρφωση μιας εκπαιδευτικής πολιτικής με ευρωπαїκή εμβέλεια για τον κινηματογράφο και τα μέσα.

 

Στο πλαίσιο της έρευνας  FilmEd Project έχει αποσταλεί ηλεκτρονικά στα σχολεία της χώρας σχετικό ερωτηματολόγιο στην ελληνική γλώσσα, το οποίο καλούνται να απαντήσουν οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας. Σε περίπτωση που το σχολείο δεν έχει λάβει σχετικό e-mail, το ερωτηματολόγιο μπορεί να αναζητηθεί στην πλατφόρμα https://es.surveymonkey.com/s/FilmEd_Greece

 

Σημειώνουμε ότι η ανταπόκριση των εκπαιδευτικών θα συμβάλει καθοριστικά στην στήριξη αυτής της πρωτοβουλίας που στόχο έχει να καταδείξει το πώς χρησιμοποιούνται οι κινηματογραφικές ταινίες και το οπτικοακουστικό υλικό στα σχολεία της Ευρώπης, να φέρει στην επιφάνεια τα κυριότερα εμπόδια, να αναδείξει καλές πρακτικές και να οδηγήσει στη δόμηση της σχετικής πολιτικής.

Παρακαλούμε να ενημερώσετε τα σχολεία της αρμοδιότητάς σας και με ευθύνη των Διευθυντών των σχολικών μονάδων να λάβουν γνώση ενυπόγραφα όλοι οι εκπαιδευτικοί.

 

 

Η ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

 

 

 

                                                                               ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΞΥΛΟΚΟΤΑ

 

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.