Με την ημερομηνία των πανελλαδικών να φαίνεται να κλειδώνει για τις 27 Μαΐου, οι φετινοί υποψήφιοι, που υπολογίζεται πως θα ξεπεράσουν τους 100.000, έχουν μπει πλέον στην τελική ευθεία της προετοιμασίας τους.

Μετά τις 15 Μαρτίου σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ανακοινωθεί ο αριθμός των εισακτέων, με τους μαθητές να γνωρίζουν ήδη πως το μηχανογραφικό που θα κληθούν να συμπληρώσουν θα έχει αρκετές αλλαγές.

Υπενθυμίζεται πως στις εξετάσεις του 2013 συνολικά το μηχανογραφικό περιελάμβανε 405 Τμήματα πανεπιστημίων και ΤΕΙ, δηλαδή 76 λιγότερα (κυρίως ΤΕΙ) μετά την εφαρμογή του «ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΘΗΝΑ».

Ο αριθμός των εισακτέων, πάντως θα είναι στα περυσινά επίπεδα, δηλαδή 69.000-70.000, με μια νέα μικρή αύξηση στους εισακτέους των θετικών και των πολυτεχνικών σπουδών. Δεν αποκλείεται να υπάρχει μείωση των εισακτέων σε τμήματα των θεωρητικών επιστημών, όπως Φιλολογίας, Θεολογίας, καθώς και στα παιδαγωγικά τμήματα.

Πηγή: ΟΕΦΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.